AutoRai

8-10-2004

Nieuwe motoren voor Kia Carens

Kia Nederland heeft het motorengamma van de Kia Carens per 1 oktober flink gewijzigd. Deze multifunctionele Midi-MPV wordt nu standaard geleverd met een economische 1.6 16V benzinemotor.

Tevens heeft de Carens er aan de top een nieuwe en moderne 2.0 CVVT benzinekrachtbron bij gekregen, die de bekende 1.8 vervangt. De krachtige 2.0 CRDi common-rail diesel heeft zijn kwaliteiten de afgelopen jaren meer dan bewezen en blijft dus onveranderd leverbaar. Tot en met 31 oktober levert Kia alle Carens-uitvoeringen bovendien met een gratis Blaupunkt Travelpilot E2 navigatie-systeem ter waarde van EUR 995,-.

Met deze wijzigingen in het motorenaanbod van de Kia Carens reageren wij op de trends die in het segment van de Midi-MPVs zichtbaar zijn, verklaart Marina Duijts van Kia Nederland. Met 41% was een 1.6-liter motor in 2003 de meest populaire keuze voor een Midi-MPV en ook een 2.0 benzinevariant vormt een sterk aanbod in deze klasse. Daarom heeft Kia besloten in te spelen op deze ontwikkelingen en om onze nieuwe 1.6 16V en 2.0 CVVT motoren op te nemen in het leveringsprogramma voor de Carens.

Kia Carens 1.6
Standaard rust Kia de Carens vanaf nu uit met een moderne en economische 1.6-liter motor met vier kleppen per cilinder. Met een vermogen van 77,2 kW/105 pk bij 5.800 toeren per minuut en 141 Newtonmeter aan koppel staat deze 1.6 borg voor prestaties van formaat. De topsnelheid van de Kia Carens 1.6 bedraagt 170 km/u en met een gemiddeld verbruik van 8,2 liter op 100 kilometer gaat deze nieuweling zeer spaarzaam met de brandstof om.

De nieuwe 1.6 wordt alleen geleverd in combinatie met een royale LX basisuitrusting. Met onmiddellijke ingang is die nu standaard ook voorzien van ABS en elektronische remkracht-verdeling (EBD). Samen met de bestuurders- en passagiersairbag, de gordelspanners met spankrachtbegrenzers en tal van andere passieve veiligheidssystemen kan de Carens nu vertrouwen op een uitgebreid veiligheidspakket. In combinatie met andere standaard-voorzieningen als stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, elektrisch verstelbare buitenspiegels en airconditioning behoort de Kia Carens 1.6 LX tot één van de meest compleet uitgevoerde Midi-MPVs van dit moment.

De Kia Carens 1.6 LX is leverbaar vanaf EUR 16.995,-.

Kia Carens 2.0 CVVT
Eveneens nieuw voor de Carens is de moderne 2.0 CVVT benzinemotor, die met onmiddellijke ingang de 1.8 vervangt. De vraag naar een combinatie van een multifunctionele Midi-MPV met aansprekende prestaties groeit nog steeds en met deze nieuwe motor voor de Carens heeft Kia een passend antwoord op de vraag uit de markt. De nieuwe 2.0 benzinemotor is voorzien van variabele kleptiming (CVVT), wat zorgt voor meer vermogen in combinatie met een lager verbruik en lagere CO2 uitstoot.

De 2.0 CVVT levert een vermogen van 101,5 kW/138 pk en samen met het koppel van 174,6 Nm bij 4.500 omwentelingen staat dat garant voor aansprekende prestaties. Standaard wordt de CVVT-motor gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar voor de liefhebber is de nieuwe krachtbron er optioneel ook in combinatie met een viertraps automaat.

De Kia Carens 2.0 CVVT is leverbaar als LX en als extra luxe EX. Naast de uitgebreide standaardrusting van de LX voegt de Carens EX daar ondermeer zij-airbags, elektronische klimaatregeling, centrale portiervergrendeling met afstandbediening, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een lederen stuur, mistlampen vóór en voorruitverwarming aan toe.

De Kia Carens 2.0 CVVT LX is er vanaf EUR 18.495,-. De luxe EX-uitvoering is leverbaar vanaf EUR 20.995,-. Voor de versie met automatische versnellingsbak, die alleen in combinatie met het EX uitrustingsniveau wordt geleverd, geldt een meerprijs van EUR 1.500,-.

Kia Carens 2.0 CRDi common-rail diesel
De koppelsterke en soepele 2.0 CRDi common-rail dieselmotor heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een vaste waarde voor de Kia Carens. Dankzij het toepassen van balansassen doet deze krachtbron zijn werk stil en trillingsvrij en het koppel van 245 Newtonmeter, dat al vanaf 2.000 tpm beschikbaar is, zorgt voor een soepele krachtsoverbrenging. De 2.0 CRDi levert een vermogen van 82,5 kW/112 pk en is daarmee goed voor een topsnelheid van 172 km/u. Net als de 2.0 benzinevariant is de Carens CRDi common-rail diesel er als LX en EX, waarbij de EX optioneel ook met een automatische viertraps versnellingsbak te leveren is.

Als LX basisuitvoering is de Kia Carens 2.0 CRDi er vanaf EUR 20.995,-, de EX heeft een prijskaartje dat begint bij EUR 23.495,-. Ook hier is de automaat voor een meerprijs van EUR 1.500,- alleen beschikbaar op de EX-uitvoering.