Politie Amsterdam-Amstelland

Motorrijder dodelijk verongelukt
8-10-2004. In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks halftwee kwam een 39-jarige motorrijder op de Westermarkt om het leven. De man die zonder helm op een motorscooter reed, raakte volgens omstanders de macht over het stuur kwijt en botste tegen een verkeerszuil. Vervolgens sloeg hij over de kop en kwam op het trottoir tot stilstand. De motorrijder raakte zwaargewond aan zijn hoofd. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Het onderzoeksteam van bureau Raampoort is op zoek naar getuigen van het ongeval of het rijgedrag van de bestuurder vlak voor het ongeluk. Met name een tengere, negroide bestuurster van een personenauto die achter de scooter aanreed, wordt verzocht zich te melden. Er kan gebeld worden met: 0900-8844.
Overspannen man komt wapen inleveren
8-10-2004. Donderdagmorgen rond kwart voor tien liep een 33-jarige verwarde man een bureau binnen. Hij wilde de wachtcommandant vertrouwelijk spreken. Tijdens het gesprek gaf hij een pistool met munitie aan de agent. Hij verkeerde in psychische nood en vertrouwde zichzelf niet met het wapen. Het pistool had hij al enige tijd geleden illegaal gekocht.

Nadat de man was ingesloten schakelde de wachtcommandant professionele hulp in. De man kreeg daarnaast een proces-verbaal voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.