Time : 12:06:32 PM
Date : Friday, October 08, 2004
Sender Name: Domosound International

DE EERSTE BELGISCHE LCD & PLASMA SCHERMEN HETEN ATOM

Na amper 6 maand activiteit belooft het prille Domosound International, gevestigd in het Waals Brabantse Ottignies Louvain-la-Neuve, binnenkort met nog meer boeiend nieuws over de brug te komen op het gebied van audio/video en domotica.

Zo zie je maar hoe een dynamisch team medewerkers bewijst dat een Belgische kmo met een creatieve geest èn doorzettingsvermogen nog opkan tegen grote Japanse multi's.

Het verhaal begint in 2004: Domosound start met de import en distributie -naar West-Europa- van high-end hi-fi apparaten, innoverende domotica systemen (vooral m.b.t. automatisering bij de renovatie van gebouwen), universele & globale
afstandsbedieningsystemen, network music servers, enz.

Vandaag stelt Domosound zijn nieuwe challenge voor : high-tech flatscreen TV's van eigen bodem. Atom LCD en plasma schermen worden namelijk in België ontworpen en gefabriceerd.

De merknaam ontstond uit een idee van Domosound-baas Yvon Brasseur. Raad maar: Atom is een afkorting van een van onze nationale symbolen, bekend over de hele wereld.

Enkele features van de Atom schermen :


- Ergonomie: aluminium schermkaders, stevig, sober en elegant.


- Betrouwbaarheid : uitgerust met de laatste high-tech snufjes ; dank zij het doordacht concept kan de ingebouwde software eenvoudig worden ge-upgraded naar nieuwe normen.


- HDTV: geen extra kosten voor upgrade naar de zaligmakende HDTV, die binnenkort in Europa gaat opduiken.


- Zenderkeuze: met zijn centrale geografische positie haalt België steeds meer en meer kanalen binnen ; alle Atom toestellen beschikken over 362 kanalen via 2 synthonisers en 256 pagina's teletekst. De 2 ingebouwde tuners bieden ook een 'beeld-in-beeld' functie, zodat je simultaan de film èn de match kan bekijken.


- Oogt bijzonder fraai (wat verwacht je anders van een scherm?) : 1000 candelas/m2 lichtintensiteit, en een contrast van 3000:1 (behalve voor de 63" versie). Zulke kwaliteit... wordt even wennen!


- Budget. Geen verrassingen : er zijn vanaf november dit jaar alvast 4 toestellen beschikbaar : een LCD van 32" en drie plasma's: 42", 50" en 63". En de prijzen mogen gerust worden vergeleken.


- PC & Mac compatibel: benevens televisie en home cinema toepassingen, spreekt het vanzelf dat Atom schermen ook binnen een professionele kontekst werkzaam zijn als informatica-instrument.

Een challenge? Zeg dat maar. Domosound International heeft A/V in hart en nieren. Afspraak bij één van de erkende dealers.

Foto & informatie: http://www.domosound.com

Contact:
jcb@domosound.com
tel : +32(0)10 42 10 30
fax: +32(0)10 42 10 39
Gsm : +32(0)495 22 71 21

URL: http://www.domosound.com