UPC NEDERLAND

UPC biedt Sailing Channel via digitale TV

Amsterdam, 8 oktober 2004 - Vanaf oktober is Sailing Channel te zien in het startpakket van digitale TV van UPC. Sailing Channel is het internationale sportkanaal met 24 uur per dag, zeven dagen per week aandacht voor zeilsport en bootraces. De zender kent een breed scala aan watersportprogramma's, van internationale regatta's tot kite sailing, van bezoeken aan bekende watersporters tot visboten en klassieke schepen. Maar ook boottesten, zeiltips van zeilmeesters en informatie over scheepswerven komt uitgebreid aan bod. Met Digitale TV biedt UPC veel 'premium content' zoals films en (live) sport. Behalve van Sailing Channel kunnen sportliefhebbers daarom genieten van verschillende andere sportkanalen, zoals Extreme Sports, Eurosport en Eurosport News. Voetballiefhebbers kunnen daarbij kiezen voor het Voetbalkanaal, dat met tot wel acht digitale kanalen veel live-voetbal biedt (Champions League, Premier League).

Digitale TV
Onder de naam digitale TV van UPC biedt UPC Nederland interactieve digitale televisie via haar moderne kabelnetwerk. Met een geavanceerde Set Top Computer aangesloten op de TV krijgen klanten een hogere kwaliteit beeld en geluid, keuze uit meer dan 70 televisiekanalen, e-mailen via de televisie en een scala aan interactieve diensten. Klanten kunnen films bestellen (near-video-on-demand) en games spelen met de afstandbediening. Ook kunnen ze luisteren naar 47 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is in één oogopslag duidelijk wat er op televisie te zien is.

Triple play
UPC Nederland is een dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. (UGC) en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt introduceerde UPC Nederland in 2000 als eerste de 'triple play': internet (chello), telefonie en (digitale) radio & tv via hetzelfde netwerk. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =
Noot aan de redactie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland, afdeling Communications & Public Policy Ronald van der Aart
T 020 775 5771
M 06 21 89 82 75

van bovenstaand bericht.

UPC N.V.

08 okt 04 12:05