Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 oktober 2004

Bromfietser onder invloed

Aanrijding tussen bromfietser en auto

Almelo

Op donderdag 7 oktober vond omstreeks 22.00 uur een aanrijding plaats op de Sluiskade Noordzijde tussen een bromfiets en een auto. Zowel de 42-jarige Almelose automobilist als de 25-jarige Almelose bromfietser reden over genoemde weg, komende vanuit de richting Brugstraat. Beiden komen met elkaar in aanrijding. De toedracht is onduidelijk, beide hebben een andere verklaring. Bij de bromfietser wordt alcoholgebruik geconstateerd. De ademtest lukt niet waarop de verdachte wordt aangehouden. De ademanalyse aan het bureau lukt eveneens niet, waarna een bloedproef wordt afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (04-124727)

Paard verdronken

Paard raakt met koets te water en verdrinkt

Vriezenveen

Op donderdag 7 oktober kwam omstreeks 15.30 uur bij de politie een melding dat er een paard te water was geraakt in het kanaal aan de Wierdenseweg. Diverse brandweerkorpsen uit Twenterand, Wierden en Almelo kwamen ter plaatse. Met duikers en een kraan werd het paard dood op de kant gebracht. De bijrijder, een 63-jarige man uit Vriezenveen bleef, buiten een nat pak, ongedeerd. Hij was zeer aangedaan. De 63-jarige was kort daarvoor met paard en koets over de Wierdenseweg gereden toen hem uit tegenovergestelde richting een vrachtauto tegemoet kwam. De chauffeur, een 43-jarige man uit Dodewaard, stopte nog om paard en koets voor te laten gaan. Echter het paard schrok en sprong met wagen en menner het kanaal in, met genoemde gevolgen. (bps: 04-124577)

Winkeldiefstal

Man op heterdaad aangehouden na diefstal uit winkel

Almelo

Op donderdag 7 oktober surveilleerden politiemensen in burger op de Grotestraat. Zij zagen omstreeks 20.15 uur een hen bekende persoon lopen en volgden de man. De man liep vanaf de Koornmarkt De Galerij in. De politiemensen zagen toen dat hij bij een kledingrek met ondergoed bleef staan. De man graaide wat onderbroeken bij elkaar en stopte deze onder zijn jas. Vervolgens liep de man weg en stapte op een fiets. Voordat hij kon wegfietsen hielden de politiemensen de verdachte, een 40-jarige man uit Almelo, aan. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog meerdere goederen afkomstig van diefstal in zijn rugzak had. De verdachte betreft een stelselmatige dader en is in verzekering gesteld. Hij is opgesloten voor nader verhoor. (bps: 04-124677)

Man doet valse aangifte

Man aangehouden na valse aangifte van een

Plaats

Op donderdag 7 oktober hield de politie aan het bureau in Almelo een 24-jarige Almeloër aan wegens valse aangifte. De verdachte deed op zondag 12 september jl. aangifte van een gewapende overval nabij zijn woning. Hij zou onder bedreiging van een mes door een drietal mannen zijn woning zijn binnengegaan. Daar werd hem een grote som geld afhandig gemaakt. De politie had vanaf het begin zijn twijfels bij deze aangifte. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dan ook dat het een valse aangifte betrof. De verdachte heeft bekend. Hij werd na afhandeling van de zaak weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-124311/113649)

Reeks vernielingen opgelost

Politie houdt drie verdachten aan

Nijverdal

Met de aanhouding van drie minderjarigen heeft de politie een reeks van vernielingen opgelost. Deze vernielingen vonden plaats in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus jl. en begonnen in de Olde Blenkestraat en de Collenstaartweg in Hulsen. Daar werden van meerdere auto's de spiegels vernield en de lak beschadigd. Bij de muziekschool aan het Hendrik Wormserplein sneuvelden meerdere ruiten. Bij panden aan de Keizerserf werden muren beklad met graffiti. De totale schade wordt geraamd op 7.000 euro. Diezelfde nacht nog hield de politie op aanwijzing van een getuige een van de jongeren aan wegens de vernielingen van auto's op de Olde Blenkestraat. Dit betrof een 17-jarige Almeloër. Uit het daarna ingestelde onderzoek naar de totale vernielingen van die nacht werden op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober nog eens twee verdachten aangehouden. Dit betreffen een 16-jarige jongen uit Almelo (vernieling en graffiti) en een 17-jarige jongen uit Nijverdal (graffiti). Allen bekenden hun aandeel. De verdachten zijn bereid om de schade te vergoeden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.(bps: 04-100759)

Inbraak in caravan

Politie houdt twee verdachten aan

Almelo

Op donderdag 7 oktober werd omstreeks 08.45 uur bij de politie een inbraak gemeld in een caravan op een camping aan de Robbenhaarsweg. Er zouden zich nog twee personen in de caravan bevinden, die daar mogelijk de nacht wilden doorbrengen. Ter plaatse treft de politie twee mannen aan in de caravan, waarvan een ruitje is vernield. De twee mannen hadden geen toestemming van de eigenaar van de caravan, een man uit Bottrop (D) om daar te verblijven. De politie hield daarop het tweetal aan. Het betreffen twee Almeloërs, respectievelijk 33 en 21 jaar oud. Tijdens het transport vond de 33-jarige verdachte het nodig de politiemensen uit te schelden. Daarvoor zal eveneens proces-verbaal worden opgemaakt. Beide verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (04-124310)

Verkeerscontroles

Politie houdt op meerdere locaties toezicht op de verkeersveiligheid

Almelo

Op donderdag 7 oktober hield de politie op meerdere locaties in Almelo toezicht op de verkeersveiligheid. Op de Egbert ten Catelaan en de Rietstraat werden in totaal 360 voertuigen gecontroleerd, waarbij 41 bekeuringen werden opgemaakt: 31x niet dragen autogordel
1x niet handsfree bellen automobilist 1x automobilist zonder rijbewijs (31-jarige Almeloër) 7xoverschrijden constructiesnelheid bromfiets 1x geen bromfietscertificaat

Op de Beekstraat trof de politie een scooter waarvan de letters op het verzekeringsplaatje met een andere kleur was overgeschilderd. De scooter is eigendom van een 16-jarige Almelose. De politie nam de scooter in beslag en maakt proces-verbaal op. (04-124391)

Schennispleging

Man pleegt schennis achter een woning

Wierden

Op woensdag 7 oktober werd omstreeks 20.40 uur een schennispleging gemeld bij een woning aan De Klomphof. De 72-jarige bewoonster zag plotseling dat er buiten voor het raam aan de achterzijde van haar woning een onbekende man stond. Deze man had zijn broek laten zakken en was met zijn geslachtsdeel bezig. De vrouw wilde hiervan aangifte doen. Ze omschrijft de man als volgt: ongeveer 50 jaar oud, 1.80m lang, fors postuur. De man was gekleed in een blauwe spijkerbroek en donkere bovenkleding. Om de broek zat een riem. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000. (04-124689)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --