1e persbericht van vrijdag 8 oktober 2004

Eindhoven 08-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten belanden na achtervolging in Beatrixkanaal

Een 38-jarige man uit Weert en een 24-jarige Eindhovenaar zijn omstreeks 02.30 uur in de Hurksestraat aangehouden. De politie zag de verdachten donderdagochtend in een Opel Kadett met hoge snelheid de Raemurstraat inrijden. Hierop gaven zij hen een stopteken maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Daarop vond er een achtervolging plaats door Woensel-Zuid en Strijp. Op de Beatrixkade minderde de Kadett vaart om vervolgens met hoge snelheid het kanaal in te rijden. De achtervolgende politie zag de twee verdachten naar de overkant van het kanaal zwemmen, in de richting van de Hurksestraat. Kort daarop zijn ze door een andere surveillance, die hen zag liggen in het riet aan de waterkant, aangehouden. De auto is uit het kanaal getakeld en bleek eerder die nacht weggenomen te zijn vanaf de Kijkduinstraat in Best. Het rijbewijs van de 24-jarige verdachte is ingevorderd. Beide verdachten zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte autoinbraak aangehouden

Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagochtend rond 1.00 uur aangehouden op de Tongelresestraat. Hij zou kort daarvoor op de Stratumsedijk hebben ingebroken in een auto. De eigenaar van de wagen had dat gezien, was achter de verdachte aangegaan, en had ondertussen de politie gebeld. Gewaarschuwde agenten zagen de verdachte vervolgens op de Tongelresestraat lopen, waarna hij werd aangehouden. Hij had een autoradio en inbrekersgereedschap bij zich. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen na botsing tegen vangrail

Op de snelweg A2 bij Eindhoven is donderdagavond kort voor middernacht een 30-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij zou de bestuurder zijn geweest van een auto die kort daarvoor tegen de vangrail was gereden en daardoor op de vluchtstrook stilstond. De man is door de politie meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholpromillage van bijna 1,85 bleek te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Aangehouden na beledigen agent

Een 36-jarige vrouw uit Helmond is donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden op het Stationsplein in Eindhoven. Een politieman had gezien dat ze daar met haar auto tegen een paaltje was aangereden. Toen ze weigerde mee te werken aan een blaastest en de agent begon uit te schelden, is ze aangehouden. Na verhoor op het bureau is tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt en is haar rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Wegrennende man aangehouden

Een man van 21 jaar uit Eindhoven is donderdagavond rond 21.30 uur aangehouden op het Lichtplein. Hij zou kort daarvoor op het 18 Septemberplein met een scooter tegen een plantenbak zijn gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de man weer wilde wegrijden. Daarbij raakte hij in een slip en ging met de scooter onderuit. Vervolgens ging hij er te voet vandoor. Een agent zette de achtervolging in en kon de man op het Lichtplein aanhouden. Hij is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Son: Computeronderdelen uit vrachtwagen gestolen

Op het industrieterrein Ekkersrijt zijn vrijdag omstreeks 03.00 uur uit een vrachtwagen computeronderdelen gestolen. Het gaat om twee pallets met moederborden. De chauffeur, die in zijn cabine lag te slapen, werd gewekt omdat hij de vrachtwagen voelde schudden. Hij zag een gemaskerde man aan de zijkant van de oplegger staan en belde direct daarop 112. Het dekzeil van de oplegger was vernield.

Best: Man verdacht van diefstal aanhanger aangehouden

De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur op de Kanaaldijk een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden. Zij zagen hem in een auto rijden terwijl hij aan het bellen was en controleerden hem. Verder onderzoek wees uit dat de man gezocht werd in verband met het wegnemen van een aanhangwagen aan de Finisterelaan in Eindhoven op 26 augustus van dit jaar. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Zoon mishandelt moeder

Een 26-jarige man is donderdag omstreeks 21.00 uur aangehouden in de woning van zijn 64-jarige moeder in Oirschot. De verdachte zou haar met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Voor verder onderzoek is de verdachte ingesloten.

Nuenen: Lcd-schermen gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Duivendijk zijn twee lcd-schermen weggehaald. Dat gebeurde donderdagavond rond 22.45 uur. Een ruit van een toegangsdeur is ingeslagen.

Hulsel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan het Vooreind zijn onder meer een creditcard en 300 dollar weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 19.00 en 22.30 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is ingeslagen, waarna de woning is doorzocht.