Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 8 oktober 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN OUDE NOORDEN EN AGNIESSEBUURT

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdag tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden en Agniessebuurt. Op straat werden 150 personen gefouilleerd en 101 auto's gecontroleerd. In totaal werden zes personen aangehouden, twee op grond van de Wet Wapens en Munitie en vier op grond van de Opiumwet. In beslag genomen werden een ploertendoder, een busje cs-gas, alsmede hard- en softdrugs. Drie Rotterdammers (21, 22 en 26 jaar) werden in verzekering gesteld, nadat bij hen in totaal zestig gram cocaïne was aangetroffen, toen zij in de Tollensstraat werden gefouilleerd.


* VROUW BEROOFD VAN SCHOUDERTAS
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks elf uur werd in de Delftsestraat een 30-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar schoudertas. Drie nog onbekende mannen belaagden de vrouw. Zij werd tegen haar been geschopt, waardoor zij viel. Terwijl zij op de grond lag werd de tas van haar schouder gerukt. Hierna renden de drie mannen weg.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Donderdagmiddag om half drie liep een dertigjarige man uit Duitsland bij een overslagbedrijf aan de Missouriweg zeer ernstig beenletsel op, toen hij werd getroffen door een losgeschoten elektriciteitskabel en met zijn rechteronderbeen bekneld kwam te zitten tussen de kabel en de railing van het bordes van een kraan. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, waar operatief moest worden ingegrepen.
De Duitser was als voorman bezig met een ploeg van acht man in een kraan, op een hoogte van zo'n veertig meter, elektriciteitskabels te trekken, toen de kabel uit een kabelhaspel losschoot en hem trof.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmorgen en -middag op de Prinses Beatrixlaan en Prinsenlaan bromfietscontroles. Tussen half acht en elf uur, en tussen één uur en half vier werden in totaal dertig bromfietsen gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor te veel vermogen, gladde band, het opgeven van een valse naam, het niet dragen van de helm en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs dan wel het certificaat. Een achttienjarige man uit Rotterdam werd aangehouden voor heling. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.


* INGEBROKEN IN AUTO - VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Twee jongemannen braken donderdagmiddag in de Vogelstraat een personenauto open en namen een beeldschermpje weg. Een getuige van dit voorval werd bedreigd met een steen. Hierop gingen de twee er vandoor. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon in een kelderbox één verdachte aanhouden. Deze 18-jarige Rotterdammer verzette zich bij zijn aanhouding, waarna hij geboeid naar de surveillanceauto werd gebracht. Inmiddels had zich een groep van zo'n 30 personen om de politieauto verzameld. De groep werd vervolgens gesommeerd zich te verwijderen maar gaf daaraan geen gehoor. Pas nadat er gedreigd werd met de wapenstok ging de groep uiteen en kon de verdachte worden overgebracht naar het bureau. De politie van het district Oost stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Middaguitgave donderdag 7 oktober 2004

* MAN MET MES GESTOKEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks vier uur vond een steekpartij plaats in een woning in de Zwederstraat, waarbij een bewoner (identiteit nog onbekend) gewond raakte. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met een huisgenoot. Tijdens de woordenwisseling werd de Rotterdammer met een mes in zijn borst gestoken. Na de steekpartij rende de verdachte de woning uit en vluchtte in onbekende richting. Het slachtoffer werd met een ingeklapte long door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek naar de verdachte in.


* GREEP IN KASSA
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks negen uur deed een onbekende man een greep in de kassa van een bakkerij in de Goereesestraat. De verdachte kwam de winkel binnen en liep naar de toonbank. Onder bedreiging werd een personeelslid gesommeerd de kassa te openen, waarna de man een greep in de kassa deed. Met een klein geldbedrag rende de dader de winkel uit en vluchtte richting Pleinweg. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* INBREKERS BANEN ZICH MET MOKER WEG NAAR KLUIS

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond vijf voor negen werd door twee nog onbekende en gemaskerde mannen met een moker een ruit aan de achterzijde van een bankgebouw aan de Bergse Dorpsstraat ingeslagen. Het tweetal kwam direct in de kluisruimte terecht. Hieruit namen zij een nog onbekend geldbedrag mee en gingen er vervolgens op een scooter vandoor.
De scooter werd korte tijd later teruggevonden op de Streksingel, waar beiden overstapten in een personenauto. De auto werd aan het begin van de middag op de Abeelweg in Schiebroek teruggevonden en veiliggesteld voor nader onderzoek.
Werknemers van de bank vluchtten tijdens de inbraak naar buiten en alarmeerden direct de politie. Door de recherche van het district De Noordhoek wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEBRACHT

(Zie ook persbericht 6 oktober 2004)
RIDDERKERK - Vrijdag wordt een 50-jarige man voorgeleid aan de Officier van Justitie uit Rotterdam, verdacht van het om het leven brengen van een even oude bewoonster uit de Prinses Margrietstraat. Donderdag werd op het stoffelijk overschot sectie verricht waaruit bleek dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gebracht.

Ochtenduitgave donderdag 7 oktober 2004