Politie Limburg-Zuid

Datum ( vrijdag 8 oktober 2004

Sittard-Geleen; straatroof

Donderdag 7 oktober 2004 vond er in de gemeente Sittard-Geleen een straatroof plaats.

Een 25-jarige inwoonster van Geleen liep op de Tunnelstraat toen zij plotseling door een fietser werd ingehaald en deze haar vastpakte, een hard voorwerp in haar zij drukte en sommeerde geld af te geven. Vervolgens pakte de dader haar handtas af en fietste weg. Op weg naar het politieburo om aangifte te doen, zag het slachtoffer de dader weer in de buurt van het station Lutterade. De buit bestond uit een klein geldbedrag, persoonlijk bscheiden en enkele boeken. De vrouw kon een goed signalement van de man geven en de politie stelt een nader onderzoek in.

Schinnen; hennepplantage

Donderdag 7 oktober 2004 heeft de politie in Schinnen in een woning een hennepplantage aangetroffen en ontruimd.

De politie beschikte over voldoende aanwijzingen dat in een woning aan de Nagelbeek in Schinnen weed geteeld zou worden. Daarom stelde zij daar een onderzoek in en trof inderdaad een in werking zijnde plantage aan. In twee ruimten op de bovenverdieping werden in totaal 325 planten en de bijbehorende apparatuur aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen en tegen de aanwezige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; bromfietscontroles

Donderdag 7 oktober 2004 controleerde de politie in Maastricht, Margraten en Meerssen gericht op het verkeersgedrag van voornamelijk bromfietsers. Daarbij werden in totaal 101 bekeuringen uitgeschreven.

Veelvuldig komen bij de politie klachten binnen over het overlastgevend verkeersgedrag van bromfietsers. De meeste klachten gaan over het te hard rijden in het centrum van de gemeenten en woonkernen. Daar was de controle tussen 16.00 en 23.00 uur dan ook op gericht. UItgerust met rollentestbanken controleerde de politie de doelgroep in de omgeving van de Mariastraat, Malberg, Pottenberg en het Vrijthof in Maastricht en in de bebouwde kom van Margraten en Meerssen. De meeste bekeuringen vielen inderdaad voor de te hoge constructiesnelheid. Met andere woorden: opgevoerde brommers en scooters. In het totaal waren dit er 54. Twee van de drie gecontroleerde brommers of scooters bleken een te hoog vermogen te hebben. Naast het feit dat de bestuurders daarvoor een de bon kregen werden bovendien de onderdelen (die het vermogen opvoeren) in beslag genomen. Overige bekeuringen werden uigeschreven voor het niet dragen van een helm, niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat, defecte verlichting en voorzien een verkeerde plaatje (oranje in plaats van geel). Ook werden technische mankementen gezien zoals defecte remmen, schokbrekers en kale banden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --