Ingezonden persbericht


Computer Idee schiet officier van justitie Tonino te hulp.

Haarlem 7 oktober 2004 - Computer Idee biedt de Amsterdamse officier van justitie J. Tonino een gratis jaarabonnement aan. De redactie wil de Officier daarmee helpen een beter besef te krijgen van de risico s die het computeren met zich meebrengt en vooral van de mogelijkheden die er zijn om die risico s te beperken. Onder het mom Wees wijs, wis grondig staat Computer Idee komende week uitgebreid stil bij de gevaren van het niet of slecht wissen van bestanden indien een pc weg wordt gedaan. Deze reportage was al gemaakt voordat dhr. Tonino gisteren zo ongelukkig in het nieuws kwam, omdat hij een computer met vertrouwelijke informatie op straat heeft gezet.

Grondig wissen
Hoe zorgvuldig gaan mensen om met de informatie op hun pc, als ze die computer verkopen of weggooien? Met die vraag als uitgangspunt tikte Computer Idee vier tweedehands computers op de kop. Met behulp van vrij verkrijgbare programmatuur bleek er op die vier computers in totaal nog zo n 11 gigabyte aan gewiste informatie te zijn achtergebleven. Foto s, correspondentie, presentaties, het kwam allemaal met vrij weinig moeite weer boven water. In het artikel gaat Computer Idee vervolgens in op manieren om een pc wel dusdanig te prepareren dat-ie rustig aan de straat kan worden gezet. Daarvoor wordt onder andere een programma gebruikt dat gratis is te downloaden en alle informatie op de pc grondig wist.

Dit artikel wordt gepubliceerd in Computer Idee 22 van 2004, die vanaf maandag 11 oktober in de winkel ligt.

Over Computer Idee
Computer Idee is een uitgave van VNU Business Publications en Sanoma Uitgevers (beide 50% belang) en wordt geproduceerd binnen VNU Business Publications. In maart 1998 verscheen de eerste editie van Computer Idee. VNU Business Publications (VNU BP) is een onderdeel van VNU, een wereldwijd uitgeef- en informatieconcern. VNU BP is een toonaangevende uitgeverij, gespecialiseerd in vak- en publieksinformatie, en maakt aansprekende titels als Intermediair, Technisch Weekblad, PCM 'het Personal Computer Magazine', Computable en Management Team.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht