Ingezonden persbericht


Robert Doornbos snel tijdens F1-testsessie op het circuit van Japan

VOOR DIRECTE VERSPREIDING!

SUZUKA - Op het Suzuka International Circuit heeft Robert Doornbos een prima visitekaartje afgegeven voor het Formule 1 team van Jordan Grand Prix. Nadat de 23-jarige Rotterdammer twee weken geleden debuteerde tijdens de vrijdagtrainingen voor de Grote Prijs van China, liet Doornbos vandaag onder regenachtige omstandigheden weer een prima indruk achter. In de twee oefensessies liet de coureur met startnummer 39 een beste tijd noteren van 1:51.007 en eindigde de ochtendsessie zelfs in de top 10! Doornbos heeft in zijn functie als testrijder weer een belangrijke bijdrage geleverd door veel belangrijke data te verzamelen voor het team uit Silverstone voor de race van zondag.

Voor ieder nog vers in het geheugen maakte de jonge Doornbos onlangs zijn debuut in de Formule 1. Ook tijdens de vandaag verreden sessies presteerde de in het Italiaanse Viareggio woonachtige coureur de gehele dag als een professional, door als enige van het complete deelnemersveld zijn bolide op de baan te houden, terwijl alle ervaren coureurs van het 5.807 kilometer lange circuit spinde. Doornbos bracht in de trainingen zijn zelfvertrouwen tot uiting door respectievelijk een verdienstelijke 9e en 16e tijd te noteren. In de ochtendsessie reed Doornbos totaal 10 ronden met een beste tijd van 1:53.603. In de tweede één uur durende testsessie gingen zijn tijden verder naar beneden en was hij beduidend sneller dan alle Minardi Cosworth-rijders en nestelde zich keurig tussen de Jaguar Cosworth-bolides van Mark Webber en Christian Klien.

Alle Formule 1-teams vertoefden de afgelopen weken in Azië ter voorbereiding op de Grote Prijs van Japan die sinds 1987 wordt georganiseerd. Het doorgaan van deze wedstrijd, komende zondag, is nog steeds onzeker omdat een tyfoon het circuit van Suzuka nadert. De tweede trainingssessie werd zelfs na een half uur door de FIA definitief gestaakt vanwege de hoeveelheid regen die de baan teisterde.

We spraken Robert na afloop van de vandaag verreden twee trainingssessies. Robert: "Ik stond de afgelopen weken daags na mijn debuut in China te popelen om weer achter het stuur van de Jordan plaats te nemen. Vanmorgen was het gelukkig weer zover. Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel kwam vallen heb ik in de eerste sessie toch nog twee runs van vijf ronden kunnen rijden. We hebben daarna de set-up iets gewijzigd en in de middag gingen mijn teamgenoten Nick Heidfeld en Timo Glock weg op nieuwe banden, terwijl ik met oude banden op de baan verscheen. Het is werkelijk absurd dat ik de 130R-bocht bijna even snel kon nemen als onder droge weersomstandigheden. Je merkt dat de banden ondanks de aquaplaning veel grip opleverden. Na afloop van de training kwam Eddie Jordan gelijk naar me toe om me persoonlijk te feliciteren met het behaalde resultaat onder deze bizarre omstandigheden. Ik hoop dat de wedstrijd gewoon zal doorgaan want ik denk dat Jordan goede papieren heeft om hier punten te gaan pakken. Met deze nieuwe ervaring in mijn bagage kan ik eerlijk gezegd niet wachten op de volgende testsessie die tijdens de laatste Grote Prijs van dit seizoen op het circuit van Brazilië gepland staat!"

NIEUWS en FOTO wordt u aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT in samenwerking met FRITS VAN ELDIK FOTOGRAFIE.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madelon Doornbos op 0081-9091982923. Voor extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (Insight F1 Motorsport Report) op 0031-621541564 of email: jeroen@insightf1.com

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS