GOLDEN TEMPLE GMBH

Leider van de Sikhs in westerse wereld Yogi Bhajan oveleden

Leider van de Sikhs in de westerse wereld Yogi Bhajan is overleden

HAMBURG, Duitsland, October 8/PRNewswire/ -- Yogi Bhajan, de 'Siri Singh Sahib', de geestelijke leider van de Sikh-godsdienst in de westerse wereld, is op 7 oktober overleden. Hij stierf om één uur 's nachts middeneuropese tijd op zijn boerderij in Espanola, New Mexico - slechts een paar weken na zijn 75e verjaardag op 26 augustus.

De Sikhs vormen met ongeveer 20 miljoen volgelingen de op vier na grootste religie. Daarom was de in het huidige Pakistan geboren Sikh-leider ook een belangrijke gesprekspartner voor paus Johannes Paulus II en de Dalai Lama. De Yogi, die midden in het leven stond, werd vooral bekend als een van de belangrijke spirituele leiders van de hippiebeweging in Amerika: In 1969 maakte hij als eerste de techniek van Kundalini-yoga voor iedereen toegankelijk. Deze dynamische, op de ademhaling georiënteerde vorm van yoga gold tot dat moment als geheim, voorbehouden aan een yoga-elite in India. Yogi Bhajan zelf werd al als zestienjarige tot meester daarin ingewijd. Hij heeft meer dan 3 decennia wereldwijd deze yoga onderwezen en vandaag de dag beoefenen ongeveer een miljoen mensen Kundalini-yoga. Het duidelijk omlijnde doel van de Kundalini-yogameester is gelukkig, geheel en gezond te leven. Dit komt terug in het credo 'Happy, Holy, Healthy' van de '3HO', een non-profit-organisatie die centraal alle belangen en de opleiding van de onderwijzers behartigt. In Duitsland kan Yogy Bhajan overigens ook voor theedrinkers een begrip genoemd worden: 'Yogi Thee', de bekende kruidentheeën en kruidenmengsels, zijn allemaal recepten van de meester zelf.

Foto's van Yogi Bhajan en zijn werk kunt u op de site hieronder downloaden:
http://www.yogitea.nl/yogi(underscore)bhajan/yogi(underscore)bhajan.ht ml

Afdrukken vrij van honorarium, bewijsexemplaar gevraagd

Gedetailleerde berichten over zijn leven vindt u hier: http://www.sikhnet.com/yogibhajan

Het Yogi Bhajan Portrait en verdere informatie kunt u krijgen bij:
Sat Want Kaur
PR, Golden Temple Hamburg
Eppendorfer Weg 213, 20253 Hamburg
Tel. +49-40-42-30-11-17
Fax +49-42-30-11-99
Mobiel: +49-173-61-04-336
E-mail: satwant@goldentemple.nl

Source: Golden Temple GmbH

Sat Want Kaur, PR, Golden Temple Hamburg, Tel. +49-40-42-30-11-17, Fax +49-42-30-11-99, mobiel: +49-173-61-04-336, e-mail: satwant@goldentemple.nl


08 okt 04 14:48