Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 oktober 2004

Fietser gewond

14-jarige fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Hengelo fietste donderdag 7 oktober omstreeks 15.30 uur vanuit een uitrit, gelegen aan de Athenestraat, de Twekkelerweg in Hengelo op. Hierbij liet hij een voor hem van links naderende auto niet voorgaan. Deze auto werd bestuurd door een 18-jarige man uit Hengelo. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de 14-jarige jongen hoofdletsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-124544)

Alcoholcontrole

Van de 143 gecontroleerde bestuurders bleken er twee teveel gedronken te hebben

Hengelo

In de avond/nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober werd op de Enschedesestraat in Hengelo een alcoholcontrole gehouden. Bij 143 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee van hen bleken teveel gedronken te hebben en werden aangehouden. Een 25-jarige man uit Haaksbergen werd omstreeks 23.45 uur aangehouden en blies 0,72 promille. Een 34-jarige man uit Enschede werd om 00.15 uur aangehouden en had een promillage van 0,6. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-124746)

Parkeercontrole

Buurtbewoners kunnen ondanks hun parkeervergunning hun auto niet meer kwijt; reden voor de politie om controles te houden

Borne

Een bewoonster van de Oude Almeloseweg in Borne kon, terwijl zij een parkeervergunning heeft, haar auto niet meer kwijt omdat mensen zonder vergunning hun auto daar hadden geparkeerd. Zij belde donderdagmiddag rond 13.00 uur de politie, die daarop direct actie ondernam en op genoemde locatie een kijkje gingen nemen. In de straat stonden inderdaad meerdere auto's geparkeerd zonder de vereiste vergunning. In totaal werden 12 processen-verbaal opgemaakt: 8x voor het parkeren zonder parkeervergunning, 3x voor het parkeren zonder parkeerschrijf en 1x voor het parkeren met een parkeerschrijf waarvan de tijd was overschreden.

Vrijdagmorgen 8 oktober werd wederom een controle gehouden, deze vond plaats tussen 10.30 en 10.45 uur. Hierbij werden twee overtredingen geconstateerd; beide auto's stonden zonder parkeervergunning geparkeerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De komende tijd zullen op de Oude Almeloseweg meerdere controles plaatsvinden. (bps: 04-124485)

Snelheidscontrole

Na klachten uit de buurt hield de politie een snelheidscontrole

Overdinkel

Na klachten van buurtbewoners hield de politie donderdag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 uur met behulp van een lasergun een snelheidscontrole aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Vier bestuurders, twee automobilisten, een brom- en een snorfietser, werden bekeurd wegens overtreding van de snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 66 km per uur, daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. De komende dagen zullen op genoemde locatie meerdere controles plaatsvinden. (bps: 04-124701)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --