Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 oktober 2004


Stokkum - Politie zoekt getuigen


Donderdagmorgen (7/10) raakte rond 09.50 uur een 17 jarige mountainbiker uit Gaanderen gewond. Hij reed over een bospas gelegen aan de Eltenseweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een onbekend gebleven man aanrijden op zijn fiets. Zij trachtten elkaar te ontwijken, maar konden een aanrijding niet voorkomen. De 17 jarige is volgens eigen zeggen even buiten westen geweest en moest voor nader onderzoek overgebracht worden naar het ziekenhuis. De onbekende fietser is doorgefietst. Signalement: een man van ongeveer 40 - 50 jaar oud met een blanke huidskleur en zwart haar. Hij droeg een blauw shirt met opschrift Grolsteiner. De politie wil graag met hem in contact komen en verzoekt eventuele getuigen zicht te melden. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Vragender - Met auto over de kop


Door onbekende oorzaak is in de nacht van donderdag op vrijdag (8/10) omstreeks 01.05 uur een 39 jarige Winterswijker met zijn auto in een weiland beland. De man reed over de Oude Winterswijkseweg richting Heelweg. Hij raakte in de berm en kreeg de auto niet meer onder controle. Hierdoor reed hij over de sloot, door de afrastering van een weiland en rolde over de kop. De brandweer en de ambulance waren snel ter plaatse en konden hem uit zijn benarde positie bevrijden. Bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De Winterswijker werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Proces verbaal zal worden opgemaakt.


Mechelen - Uitslaande brand


In een leegstaand pand aan de Julianaweg was donderdagavond rond 20.05 uur brand ontstaan. De brand woedde op de eerste en de zolderverdieping. De brandweer uit Gendringen was snel ter plaatste en bluste de brand. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Doetinchem - Diefstal kentekenplaten


In de nacht van donderdag op vrijdag (8/10) werden tussen 05.10 en 06.00 van een auto, geparkeerd op de Varkensweide, de kentekenplaten weggenomen. Verder werd de voorruit en een zijruit vernield. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Fietsster raakt gewond


Bij een ongeval op het kruispunt Zaagmolenpad / Keppelseweg raakte donderdagmorgen rond 7.55 uur een 13 jarige fietsster uit Doetinchem gewond. De 13 jarige fietste over de Keppelseweg en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een 50 jarige automobilist uit Hummelo. Zij werd met een verwonding aan haar pols overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Inbraak bij bedrijf


Bij een cafetaria aan de Misterweg werd in de nacht van woensdag op donderdag (7/10) ingebroken. Er werd een ruit vernield om in het pand te komen. Weggenomen werden onder andere een hoeveelheid snoep en sigaretten.


Doetinchem - Drankrijders betrapt


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (8/10) bij een controle op de Raadhuisstraat een 33 jarige Doetinchemmer betrapt op het rijden onder inlvoed. Hij blies 1,0 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.
Een 39 jarige automobilist uit Hengelo blies in de nacht van donderdag op vrijdag (8/10) bij controle op de Zonnestraat in Hengelo 1,1 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Halle - Inbraak bij bedrijf


In de nacht van woensdag op donderdag (7/10) werd rond 05.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Dorpsstraat. Om in het pand te komen werd een deur vernield. Er werden twee monitoren weggenomen.


Neede - Inbraak bij horecagelegenheid


Bij een horecagelegenheid aan de Oudestraat werd in de nacht van woensdag op donderdag (7/10) vermoedelijk rond 03.45 ingebroken. Ontvreemd werd de kassa met daarin wat kleingeld. Er werd een ruit vernield om binnen te komen.


Lichtenvoorde - 22 bestuurders te hard


De politie heeft donderdag (7/10) bij een controle aan de Lakendijk / Boschlaan 22 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 121 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km. Er is hier 60 km toegestaan.
Bij controle op de Varsseveldseweg reden donderdag (7/10) 4 van de 246 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km. Hier mag men 50 km rijden.


EINDE BERICHTEN



---- --