Verzamelde persberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 08-10-2004

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD BIJ SNELHEIDSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Haverlij en de Helftheuvelweg in 's-Hertogenbosch. Totaal 51 bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd, omdat ze meer dan 50 kilometer te hard reden. Op de Haverlij mag 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/u.
Verder werden nog 18 bekeuring uitgeschreven voor verschillende overtredingen, zoals het opvoeren van bromfietsen (10) het rijden zonder gordel, het rijden zonder helm en het niet voeren van verlichting (6). De controles worden uitgevoerd in nauw overleg met de bewonersraad.

SNELHEIDSCONTROLE

Drunen - Donderdagavond zijn op de Admiraalsweg en de Duinweg in Drunen snelheidscontroles gehouden. Bij deze controles werden 22 bestuurders bekeurd, omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. Ook werden 8 fietsers en een automobilist bekeurd omdat ze hun verlichting niet in orde hadden.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 15 jarige jongen uit Den Bosch is op 7 oktober 2004 omstreeks 21.45 uur aangehouden ivm diefstal van een fiets aan de Hinthamerstraat te Den Bosch.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Een 17 jarige bromfietser is op 8 oktober 2004 omstreeks 00.05 uur op de kruising Brugdijk - Boschdijkstraat te Den Bosch door een onbekend gebleven automobilist aangereden. De automobilist is doorgereden. Het slachtoffer is in het GZG te Den Bosch behandeld aan zijn knieletsel.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Een 42 jarige man uit Den Bosch is op 8 oktober 2004 omstreeks 01.10 uur aangehouden ivm mishandeling van zijn 39 jarige vrouw.
De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 48 jarige automobilist uit Den Bosch is op 8 oktober 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De man reed 01.25 uur op de Maassingel te Den Bosch.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw reed over de Markt in 's-Hertogenbosch. Door nog onbekende oorzaak is ze met haar bromfiets tegen de gevel van een winkel gereden. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

VROUW KOMT OM BIJ WONINGBRAND

Heusden - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 84-jarige vrouw uit Heusden bij een woningbrand om het leven gekomen. Rond 04.45 uur werd door buurtbewoners brand gemeld in een woning aan de Demer in Heusden. De brand werd bestreden door de brandweer Heusden, die daarbij assistentie kreeg van een voertuig van de brandweer Vlijmen en een hoogwerker van de brandweer 's-Hertogenbosch. Op het moment van de komst van de brandweer stond de bovenverdieping al volledig in brand. De 84-jarige bewoonster kon zich niet meer in veiligheid stellen en kwam bij de brand om het leven.
Door de brand liepen ook de twee aangrenzende woningen brand- en waterschade op. Deze bewoners werden in de omgeving opgevangen. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

KRAAKPAND ONTRUIMD

's-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen heeft de politie een kraakpand aan de Postelstraat in 's-Hertogenbosch ontruimd. Het pand was eind september door een groep gekraakt. De officier van justitie had de krakers echter laten weten dat niet voldaan werd aan de kraak voorwaarden, waarin bepaald is dat een pand meer dan een jaar leeg moet staan. De krakers was te kennen gegeven dat ze 8 oktober het pand moesten verlaten. Vrijdagmorgen in alle vroegte, hadden de krakers de Postelstraat met huisraad en afval gebarricadeerd en werden voorbijgangers bekogeld vanuit het pand. Om aan deze situatie een einde te maken is de politie overgegaan tot ontruiming. Bij de ontruiming werden totaal 6 jongeren aangehouden.

MANNEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO

's-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen zijn twee mannen, 34 en 27 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal werd aangetroffen op de van Leeuwenhoekstraat in 's-Hertogenbosch met een eerder gestolen auto. Een van de twee mannen probeerde nog weg te cvluchten maar kon snel worden achterhaald. De politie was op tweetal attent gemaakt door enkele buurtbewoners. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLES

Schijndel/Sint Michielsgestel - Donderdagavond zijn op verschillende plaatsen in Schijndel en de gemeente Sint Michielsgestel controles gehouden. De controles maken deel uit van de speciale controles gericht op de veiligheid. Er werden totaal 40 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere het niet dragen van de helm, niet gebruiken van autogordel, snelheid, het rijden door rood licht, het rijden met een opgevoerde bromfiets en het niet voeren van verlichting.

AANRIJDING LETSEL

Zeeland - Bij een aanrijding op de Langenboomseweg te Zeeland op 8 oktober 2004 omstreeks 09.25 uur is een 44 jarige automobiliste uit Escharen zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 20 jarige vrachtwagenchauffeur uit Oldebroek. Deze negeerde het rode verkeerslicht. Door de klap raakten nog twee wagens beschadigd.

AANRIJDING LETSEL

Veghel - Een 82 jarige man is op 8 oktober 2004 omstreeks 12.10 uur in zijn invalidenwagentje aangereden op de Meijerijstraat te Veghel, door een 55 jarige bromfietser uit Sint Oedenrode. Het slachtoffers is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Tegen een 73 jarige automobilist uit Veghel is op 8 oktober 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.15 uur op het Stadhuisplein te Veghel.

WAPEN AANGETROFFEN

Heesch - Op 8 oktober 2004 is een 35 jarige inwoner van Heesch aangehouden omdat hij niet was teruggekeerd van verlof van zijn detentie. Ook werd in zijn woning een balletjespistool aangetroffen.

DIEFSTAL UIT AUTO

Nuland - Uit een geparkeerde auto aan de Kerkstraat te Nuland is op 7 oktober 2004 een laptop ontvreemd. De daders vernielden een ruit.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heeswijk-Dinther - Tegen een 37 jarige automobilist uit Heeswijk-Dinther is op 8 oktober 2004 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.25 uur op de Meerstraat te Heeswijk-Dinther.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 22 jarige automobilist uit Berghem is op 8 oktober 2004 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.35 uur op de Singel 1940 - 1945 te Oss.

DIEFSTAL AUTO

Lith - Vanaf de Mauritsstraat te Lith is in de nacht van 7 op 8 oktober 2004 een witte Mercedesbus kenteken 15-BB-BR ontvreemd.

DIEFSTAL AUTO

Oss - Van de IJsselstraat te Oss is in de nacht van 7 op 8 oktober 2004 een grijze Mercedesbus ontvreemd. Kenteken 80-VR-LZ.

VERKEERSCONTROLE

Ledeacker - Tijdens een verkeerscontrole op de Dorpsstraat te Ledeacker op 8 oktober 2004 zijn 15 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

INBREKER AANGEHOUDEN

Cuijk - Een 40 jarige man uit Westerhoven is op 8 oktober 2004 aangehouden ivm inbraak in een bedrijf aan de Korte Molenstraat te Cuijk. De man is ingesloten.