Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 8 oktober

Alkmaar 08-10-2004 - 15.35 uur

Beroving
Heerhugowaard, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagmiddag omstreeks 16.40 uur werd een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard beroofd bij winkelcentrum Middenwaard te Heerhugowaard. De jongen zat met een vriend op een bank net buiten het winkelcentrum toen er een groepje van drie jongens aan kwam lopen. De jongens bedreigden het slachtoffer. Hij moest geld afgeven, anders zou hij in zijn ogen gespoten worden met pepperspray. Het slachtoffer heeft toen vijf euro betaald. Hierop zijn de overvallers weggelopen. De overvallers waren ongeveer 17 jaar oud en hadden een getinte huidskleur. Een van hen had een arm in een mitella. De tweede was gekleed in een crèmekleurige jas en een spijkerbroek met omgeslagen broekspijpen en de derde was gekleed in een rood sweat-shirt, een lichtblauwe spijkerbroek en gele schoenen.

Auto over de kop
Marken Binnen, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagavond omstreeks 18.35 uur reed een 49-jarige vrouw uit Schagen in een personenauto over de Provincialeweg te Marken Binnen. Door onbekende oorzaak raakte de auto met de rechter wielen in de berm. De vrouw stuurde hierop naar links, waardoor de auto over de rijbaan schoot. Toen zij weer een stuurcorrectie probeerde te doen belandde de auto in de rechter berm. Aangezien de berm en het talud stijl naar beneden gaan, rolde de auto naar beneden. De bestuurster werd ter observatie overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Inbraak in kapsalon
Alkmaar, vrijdag 8 oktober 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 21.15 en 06.45 uur werd er ingebroken in een kapperszaak aan de Kanaalkade te Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Uit de zaak werden ondermeer drie föhnen, drie tondeuses en enkele flatscreens meegenomen.