Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 8 oktober

Den Helder 08-10-2004 - 15.37 uur

Doorrijder meldt zich
Warmenhuizen, vrijdag 7 oktober 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Rekerkoogweg tussen de Diepsmeerweg en de Kanaalweg. Een automobilist haalde en groepje fietsers in, waarbij een van de fietsers werd geraakt. Deze fietser kwam ten val, met als gevolg dat ook de andere fietser vielen. De autobestuurder is na de aanrijding doorgereden, maar heeft zich later op het politiebureau gemeld. Het ging om een 59-jarige man uit Warmenhuizen.

Alcoholcontrole
De Cocksdorp, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagmiddag omstreeks 14.20 uur werd op de Molenlaan in de Cocksdorp een 35-jarige man uit Lelystad gecontroleerd en een personenauto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 460 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal. De man werd gecontroleerd omdat hij verzuimde richting aan te geven.
Middenmeer. Donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagavond werd omstreeks 18.30 uur op de Brugstraat in Middenmeer een 45-jarige man uit Zuid-Scharwoude in een personenauto gecontroleerd. De man blies 855 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was opgevallen op de Schagerweg waar hij vriendelijk zwaaiend een politieauto inhaalde. Hij reed vervolgens met een snelheid van 120 km per uur verder, terwijl slechts 80 km per uur is toegestaan. Enige tijd later veroorzaakte de man bijna een ongeval toen hij een auto had ingehaald en links bleef rijden. Hij kon nog net op tijd terugsturen om een tegenligger te ontwijken.
Den Helder, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagavond omstreeks 23.45 uur werd op de Duinweg in Den Helder een 40-jarige man uit Den Helder gecontroleerd en een personenauto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 500 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal. De man werd gecontroleerd tijdens een routinecontrole.

Aanrijding met alcohol
Hippolytushoef, vrijdag 8 oktober 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.15 uur werd door een passant een 20-jarige man aangetroffen op de Koningsweg te Hippolytushoef . Naast de uit Hippolytushoef afkomstige man lag zijn bromfiets. De man had een ongeval gehad. De toedracht is echter onbekend. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. Hier werd ook een bloedmonster van de man afgenomen. Dit monster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht bij het Forensisch Instituut in Rijswijk.

Kite-surfer gewond
Callantsoog, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur raakte een 26-jarige man uit Den Helder gewond aan zijn hoofd bij het kite-surfer op de Noordzee ter hoogte van Callantsoog. De man was bij een sprong met zijn hoofd tegen zijn surfplank gekomen. Voor behandeling van de hoofdwond werd hij per ambulance overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Verkeerscontroles
Den Helder, 7 oktober 2004.
Naar aanleiding van klachten van bewoners controleert de politie regelmatig op snelheid in de bebouwde kom. Op donderdagmiddag werd een controle gehouden op onder anderen de Jan Verfailleweg, de Zuidwal en de Zanddijk te Den Helder. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur.