Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 8 oktober

Hoorn 08-10-2004 - 15.38 uur

Snelheidscontrole
Westwoud, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Binnenwijzend te Westwoud. De controle werd uitgevoerd op verzoek van omwonenden die klagen over het verkeersgedrag van passanten. Er werden in totaal 41 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 5 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.
Hoorn, donderdag 7 oktober 2004.
Op donderdagmorgen werd op diverse plaatsen in Hoorn (o.a. Ysselweg, Willemsweg en Keern) een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 12 harder dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Inbreker aangehouden
Hoorn, vrijdag 8 oktober 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een videotheek aan het Betje Wolffplein te Hoorn. Ter plaatse bleek een raam van de videotheek te zijn ingegooid met een tegel. Omstanders hadden gezien dat een man de winkel was binnengegaan en nog in het pand zat. De politie stelde in het pand een onderzoek in en kon een verdachte daar aanhouden. Het bleek om 16-jarige jongen uit Hoorn te gaan.

Diefstal auto
Wervershoof, vrijdag 8 oktober 2004.
Op vrijdagmorgen, tussen 00.45 en 11.45 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Raiffeisenlaan te Wervershoof. De auto stond op straat voor een woning geparkeerd. Het gaat hier om een grijze Volkswagen Passat met kenteken XN-50-YK.

Auto over de kop
Lambertschaag, vrijdag 8 oktober 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 13.10 uur reed een 27-jarige vrouw uit Amsterdam in een personenauto over de A7 onder Lambertschaag. De vrouw raakte even afgeleid en reed bijna tegen de middengeleiding aan. Toen zij tegenstuurde schoot de auto aan de rechterzijde van de rijbaan in de berm tegen de vangrail. Hier sloeg de auto over de kop. De vrouw liep slechts lichte kneuzingen op.