Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


08 oktober 2004


Wezep - dodelijk verkeersongeval.


Op donderdag (07-10) vond er rond 17.45 uur een dodelijk verkeersongeval plaats op de
Duivendansweg. Een 52-jarige tractorbestuurder uit Hattemerbroek reed met een aanhanger op genoemde straat richting Zuiderzeestraatweg. Omdat er een tegenligger naderde remde hij af en ging zo ver mogelijk rechts van de rijbaan rijden. Op dat moment kwam een
18-jarige bromfietser uit Hattemerbroek vanaf een linksgelegen pad, de Duivendansweg oprijden. In de bocht naar rechts, die de bromfietsbestuurder daarbij maakte, botste hij tegen de rechts van de weg bijna stilstaande landbouwtractor. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.


Hattem - verkeersongeval.

Op donderdag (07-10), rond 09.15 uur, verleende een 61-jarige automobilist uit Epe op de kruising Hessenweg en A50 geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Kampen.
De Epenaar reed op de Hessenweg en sloeg linksaf om de A50 op te rijden, waarbij hij geen vrije doorgang verleende aan de Kampenaar die op de andere weghelft van de Hessenweg reed. De auto van de Epenaar raakte total loss; de andere auto had schade aan de voorzijde.


't Harde - lading aanhanger vliegt in brand.

Op vrijdag (08-10), rond 03.55 uur, trof de politie tijdens een controle op een parkeerplaats aan de A28 een vrachtwagen aan met een aanhanger waar rook uitkwam. Nadat de brandweer was gealarmeerd, werd meteen de aanhanger losgekoppeld van de vrachtwagen. In de aanhangwagen lagen balen wol. Een week eerder was er brand uitgebroken toen de balen nog in een opslagloods lagen. Tijdens het vervoer zijn de balen, afkomstig uit Bremen (D) en onderweg naar Steneker in België, vermoedelijk weer gaan smeulen. Bij komst van de brandweer was het al een uitslaande brand.


Putten - Elf bestuurder te hard in 60 km. zone
Donderdag (07-10) heeft de politie tussen 15.00-16.00 uur op verzoek van een school op de Waterweg een snelheidscontrole gehouden. Elf bestuurders kregen een bekeuring.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur, terwijl 60 km per uur is toegestaan. De politie attendeert de automobilisten er nog eens op, dat het ter plaatse een 60 km - zone betreft.


Ermelo - radardetector ontdekt.

Het Team Verkeershandhaving heeft bij een controle op de N302 in de auto van een 32-jarige man uit Borculo een in werking zijnde radardetector aangetroffen.
De detector is ter plaatse in beslag genomen. Omdat de antenne zeer kundig was weggewerkt in het motorcompartiment , zal deze door een deskundige moeten worden uitgebouwd. Het kentekenbewijs werd daarom ingenomen en de bestuurder krijgt dit pas retour wanneer de antenne wordt ingeleverd. De man is een boete opgelegd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --