Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Den Haag, 08-10-2004

T-Mobile en AnnieS vergroten mobiliteit doven en slechthorenden

T-Mobile Netherlands en de nieuwe stichting AnnieS geven vandaag het startsein voor een bijzondere samenwerking. AnnieS zet zich in voor het vergroten van de maatschappelijke participatie en mobiliteit van doven en slechthorenden. Samen met AnnieS biedt T-Mobile de BlackBerry met instant e-mail aan. Zo kunnen gebruikers binnen Nederland onbeperkt e-mailen voor een vast laag tarief. Ook kunnen zij informatie opzoeken, chatten en SMS'en. T-Mobile ondersteunt de doven en slechthorenden bovendien met een speciale elektronische klantenservice. AnnieS onderzoekt momenteel diverse specifieke mobiele diensten voor deze doelgroep. Ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag, heeft T-Mobile een startkapitaal van ? 25.000,- beschikbaar gesteld voor deze samenwerking.

Doven en slechthorenden zijn voor hun maatschappelijke participatie meer dan horenden afhankelijk van specifieke communicatie- en informatiemiddelen. De introductie van bijvoorbeeld internet en mobiele telefoons (SMS) heeft de maatschappelijke positie van deze groep al verbeterd. Nieuwe vormen van mobiele datacommunicatie kunnen de mobiliteit en zelfredzaamheid van deze gemeenschap vergroten en de onderlinge binding nog verder versterken. T-Mobile en de nieuwe stichting AnnieS introduceren daarom een aanbod voor doven en slechthorenden, specifiek toegesneden op hun behoeften. Met de BlackBerry met instant e-mail kunnen zij voor een vast laag tarief van ? 23,80 per maand binnen Nederland onbeperkt e-mailen. Ook kunnen zij informatie opzoeken, chatten en SMS'en. Natuurlijk kan ook mobiel worden gebeld. Speciaal voor deze doelgroep biedt T-Mobile een elektronische klantenservice aan, waarbij vragen per e-mail kunnen worden gesteld.

AnnieS onderzoekt diverse specifieke mobiele diensten voor doven en slechthorenden, waaronder mobiele teksttelefonie, alarmeringsdiensten en (schrijf)tolken op afstand. Om de mogelijkheden van mobiele teksttelefonie verder te onderzoeken, hebben T-Mobile, AnnieS en Viataal R&D gezamenlijk een subsidieaanvraag ingediend bij SenterNovem.

Over T-Mobile

T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,24 miljoen klanten (juni 2004) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als een van Deutsche Telekom's vier strategische divisies, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het tweede kwartaal van 2004 maakten ongeveer 103 miljoen mensen gebruik van de mobiele communicatie diensten van bedrijven waarin T-Mobile of Deutsche Telekom een meerderheids- of minderheidsbelang hebben. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Hennny van der Heiden
Directeur Corporate Communicatie
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl

AnnieS
Raymond Kruyer
Telefoon: 06 5432 4991
E-mail: raymond@kruyer.nl