Gemeente Rotterdam

Nr. 134
6 oktober 2004

Koninklijke onderscheiding voor jhr. prof. dr. J.W. Wladimiroff

Burgemeester Opstelten reikt op vrijdag 8 oktober om 15.45 uur een koninklijke onderscheiding uit aan jhr. prof. dr. J. W. Wladimiroff. Professor Wladimiroff wordt benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw als blijk van waardering voor zijn bijzondere werk als hoogleraar B klinische genetica. De burgemeester overhandigt de onderscheiding tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Erasmus Universiteit.

Professor Wladimiroff wordt ondermeer onderscheiden voor zijn bijzondere inzet als hoogleraar B klinische genetica, hoofd afdeling Klinische Genetica en coördinerend Directeur Stichting Klinische Genetica Regio Rotterdam. Hij is sinds 1973 verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum.

In het begin van zijn loopbaan richtte professor Wladimiroff zich op het ultrageluidonderzoek van de verloskunde en gynaecologie. Hij heeft een echoscopie centrum opgezet, dat nog steeds beschouwd wordt als één van het meest vooraanstaande op haar vakgebeid, zowel nationaal als internationaal.

Voorts heeft hij als lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschap en Gezondheid een adviserende rol gehad bij de Nederlandse Overheid op het gebied van de echoscopie. Als adviseur van talrijke commissies op dit vakgebied heeft professor Wladimiroff bijgedragen aan de verspreiding van kennis en toepassing in academische en niet academische ziekenhuizen.

Naast zijn beroepsmatige activiteiten is professor Wladimiroff ook actief voor talrijke verschillende maatschappelijke organisaties, zoals de Johanniter Orde. Deze orde komt op voor de zakkeren en minderbedeelden van de samenleving.

noot voor de redactie/