SCHUITEMA NV


Amersfoort, 8 oktober 2004

Schuitema verontwaardigd over aantijgingen CNV

Schuitema wordt door CNV ten onrechte beticht van slecht personeelsbeleid in een aantal C1000-filialen. Hier is absoluut geen sprake van. Schuitema is van mening dat de CNV stemming maakt en heeft de vakbond wederom opgeroepen tot overleg om de misverstanden op te helderen.

Prijzenslag Vanaf 2001 heeft Schuitema meer dan tachtig winkels van de supermarktketen A&P omgebouwd naar C1000. De C1000 formule kenmerkt zich door lagere prijzen en een lagere kostenstructuur. Een structuur die totaal verschilt van die van A&P. Daardoor werken deze C1000-filialen al enige tijd aan het terugbrengen van de loonkosten. Toen de loonkosten net begonnen te dalen, barstte de prijzenslag los. Dit noopte Schuitema opnieuw kritisch naar de organisatie van de supermarkt te kijken. Daarbij wordt overigens niet alleen gekeken naar personeelskosten, maar ook op het gebied van beheerskosten en overige kosten.

Terugbrengen loonkosten Maatregelen als minder medewerkers inzetten, contracten voor bepaalde tijd niet verlengen en creëren van de juiste mix binnen het personeelsbestand zijn niet afdoende gebleken om de loonkosten terug te brengen. Daarom wordt in een aantal filialen de C1000 medewerkers vertrekregelingen, outplacementtrajecten en omscholing aangeboden. Dit alles op basis van vrijwilligheid. Medewerkers zijn tot niets verplicht. Alle regelingen hebben de goedkeuring van de Ondernemingsraad van de C1000 filialen en de Centrale Ondernemingsraad van Schuitema. Deze ondernemingsraden zien ook toe op een zorgvuldige uitvoering hiervan.

Sociale werkgever Schuitema is juist een sociale werkgever en houdt alle regels (ook die van de CAO) in acht. Er is dan ook geen sprake van gedwongen ontslagen. Nogmaals, Schuitema biedt medewerkers een vrijwillige vertrekregeling, een vrijwillig outplacementtraject of een vrijwillige omscholing aan. Dat doen we in alle open- en eerlijkheid met de betrokkenen.

Schuitema wil ook met de CNV in een constructief overleg de misverstanden hierover ophelderen.

Voor nadere informatie: Schuitema n.v. Mw. V. Wijnands Tel. 033 - 453 33 33 GSM 06 - 51 23 53 61 viola.wijnands@schuitema.nl www.schuitema.nl

van bovenstaand bericht.

Schuitema NV

08 okt 04 16:21