Provincie Drenthe

Al 4.100 euro aan sponsorgeld bijeen
Gedeputeerde Anneke Haarsma loopt mee met 'Run for the Roses'

Assen, 8 oktober 2004
Persberichtnummer 04-152

PvdA-gedeputeerde Anneke Haarsma, die aanstaande zondag meedoet aan de 4 Mijl in Groningen, wordt gesponsord door een aantal Drentse bedrijven en instellingen. Zij loopt mee met de 'Run for the Roses', een initiatief waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van KWF kankerbestrijding. In totaal is er al 4.100 euro aan sponsorgeld toegezegd.

De financiële bijdrage wordt gegeven door onder meer het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, woningstichting Woonconcept uit Meppel, woningcorporatie Wooncom uit Emmen, Stichting Woningbouwbeheer Assen en de provincie. De opbrengst gaat dit jaar naar de bestrijding van kwaadaardige hersentumoren die nauwelijks te behandelen zijn.

Anneke Haarsma: "Ik vind het een geweldig initiatief, de 'Run for the Roses'. Ik ben blij dat ik als gedeputeerde hieraan kan bijdragen. De 4 Mijl is op zich al een topevenement, maar de wetenschap dat deze dag ook een flink bedrag oplevert voor onderzoek naar kankerbestrijding maakt het extra de moeite waard. Ik zal zondag mijn uiterste best doen!"

Het idee achter 'Run for the Roses' komt uit de Verenigde Staten. Lance Armstrong, vijfvoudig Tour de France-winnaar en succesvol genezen van zaadbalkanker, kwam op het idee om prominenten en recreanten samen te brengen en al fietsend geld op te halen voor kankeronderzoek. Deze 'Ride for the Roses' geldt als inspiratie for the 'Run for the Roses'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl