Gemeente Den Haag

oktober 2004
Wethouder Pierre Heijnen slaat eerste paal voorzieningencomplex De Bras (7 oktober)

De toekomstige gebruikers van voorzieningencomplex De Bras in Ypenburg vieren op vrijdag 15 oktober 2004 de start van de bouwwerkzaamheden met het heien van de eerste paal. Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs, zal de eerste paal slaan. In het voorzieningencomplex komen basisscholen De Bras en De Zonnestraal, een kindercentrum van Triodus en een dependance van Hogeschool INHOLLAND.

Het voorzieningencomplex komt aan de Oeverwallaan in Hout en Plantage, deelplan 14 in Ypenburg. Op 15 oktober om 14.00 uur komen de toekomstige gebruikers bij elkaar aan de Oeverwallaan. Daar zullen de directeuren van de twee basisscholen en Triodus de aanwezigen welkom heten. Na een korte toespraak van Pierre Heijnen loopt het gezelschap naar de heistelling en zingen de kinderen van de De Bras en De Zonnestraal het 'eerste paal-lied'. De leerlingen zullen aansluitend ballonnen oplaten.

Het complex wordt naar alle verwachting eind 2005 opgeleverd. Het gebouw is ontworpen door architecten van 'Room for architecture' en heeft afwisselend één en twee verdiepingen. Opvallend zijn de schuine daken en de transparante verbindingen tussen de bouwblokken waarin de entrees van de verschillende gebruikers zijn gevestigd. Aannemer BAM HABO is verantwoordelijk voor de bouw van het complex.

Verbinding
Bijzonder is dat er bovenop basisschool De Bras een dependance komt van de lerarenopleiding van Hogeschool INHOLLAND met een interne verbinding tussen de twee scholen. Doel van deze verbinding is dat opleiding en praktijk beter op elkaar worden afgestemd. Ook krijgen de studenten op deze manier de kans de theorie meteen toe te passen.

De Bras is een school van het schoolbestuur SCO Lucas. De Zonnestraal valt onder het bestuur van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs Pijnacker Nootdorp. Het kindercentrum van Triodus verzorgt op dit moment naschoolse opvang en zal in het nieuwe gebouw ook dagopvangplaatsen aanbieden.