Gemeente Terneuzen

Persbericht 08-10-2004

Onderzoek huisvesting scholen Terneuzen

De gemeente heeft de mogelijkheden laten onderzoeken voor het huisvesten van twee basisscholen, St. Willibrord en De Oude Vaart, onder één dak in de wijk Lievenspolder in Terneuzen. De definitieve besluitvorming over de verhuizing van De Oude Vaart wordt uitgesteld.

De reden van dit onderzoek is dat er op de huidige locatie van basisschool De Oude Vaart en de Stedelijke Scholengemeenschap De Rede forse uitbreidingsplannen zijn voor beide onderwijsinstellingen. Volgens een stedenbouwkundig onderzoek is de huisvesting van beide onderwijsinstellingen, gezien de forse uitbreidingen, niet mogelijk. Op basis hiervan heeft de gemeente, ook in het kader van het unie-locatiebeleid, aangegeven voorstander te zijn om de basisschool De Oude Vaart te laten verhuizen.

In de afgelopen maanden is er door de betrokken schoolbesturen en de gemeente veelvuldig overleg gevoerd. De partijen hebben besloten om de definitieve besluitvorming voorlopig uit te stellen omdat er nog teveel vragen zijn over de voorgestelde verhuizing van basisschool De Oude Vaart. Om de informatieverstrekking en meningsvorming zorgvuldig af te kunnen ronden, zal er de komende weken overleg plaatsvinden tussen de diverse belanghebbenden.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl