Gemeente Tilburg


8-10-2004
Convenant veiligheid Willem II en partners vernieuwd Burgemeester Vreeman ondertekent basis voor veiligheid bij Willem II

Vanmiddag hebben Willem II, de gemeente Tilburg, de politie, het openbaar ministerie en de GHOR een vernieuwd Convenant Veiligheid
2004-2005 ondertekend. Op deze wijze zijn de goede afspraken over de veiligheidsaanpak bij de wedstrijden van Willem II weer bekrachtigd.

In Tilburg wordt al jaren gebruik gemaakt van een convenant waarin de verantwoordelijkheden en de wedstrijdorganisatie zijn geregeld. Regelmatig wordt het convenant bijgesteld op basis van nieuwe ervaringen en inzichten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om tolerantiegrenzen, informatievoorziening, kaartverkoop, de inzet van stewards en van de politie, verkoop van drank en stadionverboden. Dit jaar is de lokale beleidslijn bij kwetsende spreekkoren eraan toegevoegd.

Nieuwe partner in het convenant is de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen, de GHOR, Er zijn nu ook betere afspraken gemaakt over de wijze waarop geneeskundige hulpverlening bij incidenten moet plaatsvinden.

Het convenant gaat uit van het landelijk beleidskader 2003. Ook is het beleid gericht op reductie van politie-inzet, hetgeen de laatste jaren lijkt te lukken. Het afgelopen seizoen besteedde de politie 17% minder capaciteit aan de wedstrijden. Daarnaast blijft het uitgangspunt dat bezoekers in beginsel klantvriendelijk en gastvrij worden bejegend, maar dat ordeverstoorders stevig worden aangepakt.

Ingangsdatum is de datum van ondertekening, 8 oktober 2004, het is geldig tot en met 31 augustus 2005.