SGP


Nederland heeft een probleem

Datum publicatie: 08-10-2004
Auteur: B.J. van der Vlies

Afgelopen woensdag was er een congres van ons studiecentrum over het imago van politieke partijen. Er werd breed geciteerd uit een van de bijdragen op dat congres. Samengevat was de conclusie: om het imago van de SGP op te poetsen moet de SGP haar standpunten en organisatie herzien.

Mensen die denken dat hiermee iets nieuws is gezegd, wijs ik erop dat dit de categorie âoud nieuwsâ is. Nu ben ik de laatste om te ontkennen dat de SGP niet voor verbetering vatbaar is, maar ik ben ook de laatste die zegt dat we om âbeter in de markt te liggenâ aan onze standpunten moeten gaan frutselen. Dat is pure onzin, zoals de ervaring leert van partijen die om in het gevlei te komen de kiezers naar de mond gingen praten. Het resultaat daarvan is één grote grijze middenbrij, en als kiezers op den duur Ãets verafschuwen, dan is het wel kleurloosheid. Die rekening kregen de paarse partijen in
2002 keihard gepresenteerd.

De SGP is een beginselparti j.Vooronzestandpuntengaanweterade bij Gods Woord. Het zou het einde van de SGP betekenen om die standpunten bij te veilen terwille van een beter imago. Daarom is het dwaas te spreken over een imagoprobleem van de SGP. Néderland heeft een probleem, en dat probleem is dat steeds minder Nederlanders heil zien in het goede dat God ons voorhoudt. Een partij die wél hamert op de waarde van dat Woord, maakt zich daarmee dus niet bepaald populair. Maar dat mag nooit en te nimmer reden zijn om onze standpunten maar af te zwakken of te verslappen. In die valkuil zijn al veel partijen getrapt. Ik hoop en bid dat de SGP daarvoor bewaard zal blijven.

Nadere informatie: Ir. B.J. van der Vlies, voorzitter SGP-fractie Tweede Kamer, 06 1830 5926
Menno de Bruyne, voorlichter SGP-fractie, 06 1830 5821