Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 8 oktober 2004

Accu-Chek Award 2004 voor diabetesverpleegkundigen Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Tijdens het grote EADV-symposium op 7 oktober in Arnhem is voor de eerste keer de Accu-Chek Award uitgereikt. De Accu-Chek Award zal jaarlijks worden toegekend aan de diabetesverpleegkundige die zich bezighoudt met 'innovatieve diabeteszorg'. De prijs ging dit jaar naar Hilda van der Heyde en Inge van de Belt van Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk voor hun presentatie over het KLINS-project. Dit project heeft als doel de klinische en de poliklinische zorg aan diabetespatiënten op elkaar af te stemmen. De beide diabetesverpleegkundigen kregen voor hun prestatie een bronzen beeldje, dat symbool staat voor de Accu-Chek Award, en een cheque ter waarde van ¤ 1.000,- om te besteden aan een zorgproject.

De prijs is de feestelijke afronding van een reeks bijscholingen van Roche Diagnostics over het presenteren van zorgprojecten. De deelnemers kregen tijdens deze bijscholing de opdracht om een poster te maken van een zorgproject, waar zij zich mee bezighielden. De abstracts van deze posters werden door een onafhankelijke jury beoordeeld op innovativiteit, verzorgdheid en duidelijkheid van het zorgproject. De beste abstracts van posters werden door de jury genomineerd voor de Accu-Chek Award.

Voor de Accu-Chek Award 2004 waren de volgende deelnemers genomineerd:
· Annelies Vriend ­ Evean Thuiszorg Purmerend

· Dick Lemcke & Wilma Jansen (duopresentatie) ­ Twee Steden Ziekenhuis & St. Elisabeth Ziekenhuis

· Hilda van der Heyde & Inge van de Belt (duopresentatie) ­ Ziekenhuis St. Jansdal

· Petra Pater & Ingrid Bijl (duopresentatie) ­ Erasmus Medisch Centrum
· Heenti Halacre ­ Regionale Thuiszorg Heerhugowaard
· Nicole La Croix ­ Zaans Medisch Centrum de Heel

De zes genomineerden kregen tijdens het EADV-symposium op 7 oktober de kans om hun poster te presenteren. De jury vond dat Hilda van der Heyde en Inge van de Belt dat als beste deden. Volgens de jury hebben alle genomineerden tijdens hun presentatie bewezen dat zij voortreffelijk in staat zijn om een presentatie te verzorgen. De Accu-Chek Award is een initiatief van Roche Diagnostics Nederland BV.

******************************************

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kun u contact opnemen met Marleen Kolijn, Roche Diagnostics, telefoon (036) 539 42 73, e-mail marleen.kolijn@roche.com.

******************************************

Verzonden door

Herbschleb & Slebos
postbus 28.011
3828 ZG Hoogland
telefoon (033) 480 57 09
fax (033) 480 91 45
e-mail gh@xs4all.nl