Gemeente Hulst


Persbericht - 08.10.2004

Wie wint beeldenwedstrijd?

In het kader van het Toeristisch Ontwikkelingsplan (TOP) 2 is een beeldenwedstrijd georganiseerd. Kunstenaars werden daarbij opgeroepen om een beeld te maken. Daarbij kon
worden gekozen uit 2 themas:


* Vossenstreken (elementen uit het verhaal Van den Vos Reynaerde)
* Hulst Vestingstad: Strijd tussen de Staatsen en de Spaansen

Verder werd aangegeven dat de vormgeving figuratief diende te zijn, het materiaal vandaalbestendig èn het beeld van zodanige omvang, dat het exposeerbaar zou zijn in de buitenlucht.

Uit de inzendingen zullen nu 3 ontwerpen worden gekozen door een deskundige jury. Deze jury bestaat uit 3 leden uit de deelnemers aan TOP-2 (gemeente, VVV, Hulst Reynaertstad), een lid van de Culturele Commissie Hulst, de directeur van een Kunstacademie, de directeur Kreatieve Vorming, een kenner van het Reynaertverhaal en de Hulster wethouder van Cultuur.

Op maandag 11 oktober 2004 komt de jury bijeen. Ze bekijkt en beoordeelt dan alle 19 ontwerpen zorgvuldig. Om de beoordeling zuiver te houden, worden de ontwerpen op anonieme wijze gepresenteerd aan de jury. Er zijn fantasievolle ontwerpen bij. Gebleken dat het thema Vossenstreken toch iets populairder was dan tussen Staatsen en Spaansen. Schetsen, beelden in miniformaat, maquettes van klei: ze waren allemaal aanwezig, het ene nog mooier dan het andere. De jury heeft er aanstaande maandag ongetwijfeld een zware kluif aan.

Zodra de besluitvorming van de jury voorhanden is, wordt deze bekend gemaakt. In overleg met de prijswinnaars zullen de beelden in de loop van 2005 in de stad Hulst op een passende locatie worden geplaatst.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl