Politie Twente

Nijverdal: mogelijke vermissing 10-jarige scholiere

Omstreeks 13.20 uur meldt zich een 10-jarige scholiere bij het hoofd van haar basisschool aan de Schoolstraat. Zij vertelt daar dat ze heeft gezien dat een meisje door een man onder bedreiging van een mes van haar fiets werd getrokken. De directie van de school heeft daarop contact opgenomen met de politie. Of er ook sprake is van een ontvoering of iets dergelijks is op dit moment niet bekend.

Verklaring van de getuige
De getuige fietste achter een meisje over de Wilhelminastraat in Nijverdal. Beide sloegen linksaf de Kerkstraat in en vervolgens rechtsaf de Salomonsonstraat in. Daar zag ze dat het meisje door een man onder bedreiging van een mes van haar fiets wordt getrokken. Ze ziet dat het meisje valt. De getuige is daarop in paniek weggefietst.

De getuige geeft het volgende signalement door van de man: Slank postuur,
Ongeveer 1.75 meter
Donkergekleed in een winterjas droeg een capuchon over zijn hoofd.

Signalement meisje:
Blank, blond haar tot op de schouders in een staart Lichtblauwe jas
Blauwe spijkerbroek
Turkooize fiets
Ongeveer 8 jaar oud

In de loop van de middag is contact opgenomen met de basisscholen in Nijverdal. Geen van de scholen mist een scholiere die voldoet aan het opgegeven signalement. Op de plek aan de Salomonsonstraat is een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Daarbij is de fiets van het meisje niet aangetroffen.

Op dit moment is nog niet duidelijk of zich daadwerkelijk iets ernstigs heeft afgespeeld. Met het inschakelen van de media wil de politie duidelijkheid krijgen of er gezinnen zijn die op dit moment een meisje vermissen dat aan het opgegeven signalement voldoet. Ook wil de politie graag in contact komen met gezinnen die een dochter hebben die aan het signalement voldoet en die de opgegeven route gefietst kan hebben omstreeks 12.45 uur. Ook wanneer zij op dit moment al weer veilig thuis zit. Verder wil de politie in contact komen met mensen die rond die tijd in de buurt van de aangegeven plek zijn geweest.

Getuigen kunnen zich melden op nummer 053-455 6644.

---- --