Gemeente Twenterand


Nationale Brandpreventieweek

Van 8 tot en met 16 oktober is de Nationale Brandpreventieweek. Dit jaar luidt het thema van de Nationale Brandpreventieweek 2004: `Brandveiligheid: een gezamenlijke onderneming'.

De campagne laat op een eenvoudige manier zien hoe ook bezoekers van openbare gelegenheden kunnen bijdragen aan de brandveiligheid van een gebouw. Het accent van de campagne ligt op het belang van het vrijhouden van nooduitgangen.
Bedrijven en instanties binnen Twenterand krijgen een brief of hebben die ontvangen over hoe zij kunnen bijdragen aan de brandveiligheid van hun instantie of bedrijf. Bij deze brief zit een aanvraagformulier voor een gratis cd-rom `Brandveilig ondernemen'. Hiermee kan de brandveiligheid van het gebouw getoetst worden.

Open dag brandweer Twenterand
Op zaterdag 9 oktober wordt als start van de Nationale Brandpreventieweek door brandweer Twenterand een open dag georganiseerd. De open dag begint is van 10:00 tot 16:00 uur en wordt gehouden bij de brandweerkazerne aan het Plantsoen 8 in Vroomshoop.

Tijdens de open dag verzorgt het brandweerpersoneel diverse demonstraties. Zo laten zij zien hoe u eenvoudig een vlam in de pan kunt doven en worden er demonstraties gegeven op het gebied van hulpverlening. Ook komt het duikteam in actie en is er een E-one crashtender van de Koninklijke Luchtmacht, Vliegbasis Twenthe. Dit blusvoertuig wordt ondermeer ingezet bij het blussen van brandende vliegtuigen.
Voor de kinderen is er tijdens deze open dag van alles te beleven, zoals een waterspuitspel, een ballonwedstrijd en nog heel veel meer.

Informatie
De campagne met het thema `Brandveiligheid: een gezamenlijke onderneming' loopt tot de zomer van 2005. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.brandpreventieweek.nl. Voor meer informatie over de open dag van Brandweer Twenterand, kunt u bellen met de brandweer van Twenterand, telefoon 557777.