Politie Twente

Geen ontvoering in Nijverdal

Vanavond heeft de politie Twente melding gemaakt van een mogelijke vermissing van een 8-jarig meisje in Nijverdal. Dit naar aanleiding van een verklaring van een 10-jarige scholiere die zou hebben gezien dat een meisje van de fiets zou zijn getrokken door een man. Inmiddels is op geen enkele wijze bevestiging van het bovenstaande gevonden. Met behulp van een peleton ME is de omgeving van de Salomonsonstraat waar het gebeurd zou zijn afgezocht en zijn de bewoners uit de directe omgeving bevraagd. De technische recherche heeft de plek onderzocht en een hondengeleider heeft dat gedaan. Ook enkele bospercelen en sportparken zijn afgespeurd. Om het zoeken te vergemakkelijken is een helikopter van de KLPD ingezet. Tegelijkertijd zijn via de media oproepen gedaan aan andere mogelijke getuigen of anderen die iets ter zake zouden kunnen melden. Al deze inspanningen hebben niet geleid tot nadere gegevens. Er is geen informatie binnengekomen van een meisje dat vermist zou zijn. Ook is niets bekend geworden van een meisje dat op de genoemde plek mogelijk iets naars meegemaakt zou hebben, maar dat inmiddels al weer thuis is. De politie Twente gaat er daarom vanuit dat er geen sprake is geweest van een daadwerkelijke ontvoering dan wel vermissing.

De politie Twente heeft de zaak vanaf de eerste melding zeer serieus opgepakt. Uit ervaringen elders in het land blijkt dat het van het grootste belang is om in de eerste uren na de melding zoveel mogelijk informatie te verzamelen en actie te ondernemen. In de eerste uren na de melding zijn de mogelijkheden tot ingrijpen het grootst. Om het zekere voor het onzekere te nemen en geen kostbare tijd te verliezen is daar in dit geval ook voor gekozen, zeker omdat er sprake was van de mogelijke vermissing van een jong kind.

De gemeente Hellendoorn organiseert de volgende week een bijeenkomst in het kader van slachtofferzorg. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over het gebeurde. De nadere gegevens over deze bijeenkomst worden via de gemeente Hellendoorn bekend gemaakt.


---- --