Ingezonden persbericht


Muziekcafe DE TROUBADOUR

H a r d e n b e r g

XTRA PERSBERICHT WK40

Re-start Bintangs in Hardenberg

Hardenberg-, Op vrijdagavond 8 oktober 2004 spelen de Bintangs het eerste optreden in hun nieuwe bezetting in Muziekcafé De Troubadour in Hardenberg. In april 2004 stapten enkele bandleden uit de Bintangs en zag de toekomst van Nederlands beste rhythm & bluesrockband er even somber uit. Maar frontman Frank Kraaijeveld (bas & zang) besloot door te gaan en zocht samen met Jan Wijte (gitaar, dwarsfluit & mondorgel) naar nieuwe bandleden.

Die nieuws bandleden werden -met een schat aan ervaring- gevonden in drummer Gerben Ibelings (ex-Bad to the Bone en ex-Tröckener Kecks) en zijn broer en gitarist Maarten Ibelings van Bad to the Bone. De nieuwe Bintangs zijn daarmee weer op volle sterkte, klaar voor de podia en starten in Hardenberg!

Want Bintangs, een band die al 43 jaar het oergevoel van rock n roll uitdraagt en tot de beste rockbands van Nederland behoort, is nog altijd springlevend. Onvervalste rhythm en blues-rock, waarbij de damp van de wanden slaat. Wie kent niet hun grote hits Riding on the L&N , Traveling in the USA en Alright Alright . De geschiedenis van de Bintangs begint in 1961 met als inspiratiebronnen Chuck Berry, Bo Diddley en The Rolling Stones. Daarna hebben zij van alles beleefd: afgebroken zalen, hits en een geweldige live-reputatie. En in maart 1996 zijn de Bintangs opgenomen in Nieuwe Revu s Eregalerij vanwege hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.

Bassist/zanger Frank Kraaijeveld is vanaf het begin het enige constante bandlid. Dat hij het zolang heeft volgehouden, is een kwestie van pure passie. Citaat: De Bintangs staan altijd weer op! Een concert van de Bintangs blijft daarom een unieke ervaring voor echte rockliefhebbers. Meer info op www.poppodium.nl.

EINDE PERSBERICHT

Niet voort publicatie:


- Wij hopen dat u aan het debuut-optreden van de nieuwe Bintangs in Hardenberg aandacht kunt besteden.


- Bijlage 1: een schoon Worddocument met dit bericht


- Bijlage 2: een schone (nieuwe) foto van BINTANGS van ANP-fotograaf Koen Suyk.


- Voor info en accreditaties: Herman Potgieter (programmeur) 06-21588684.