Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 6 oktober 2004/ca

COMMISSIES VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER, ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT EN VERKEER EN WATERSTAAT BRENGEN WERKBEZOEK AAN NOORDVLEUGEL

Leden van de vaste Commissies voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat brengen op vrijdag 8 oktober 2004 vanaf 09.15 uur een werkbezoek aan de Noordvleugel van de Randstad.

Dit is het derde in een reeks van 4 werkbezoeken die worden gebracht in het kader van de Nota Ruimte. De Nota Ruimte bevat de ruimtelijke bijdrage aan de economie, de samenleving en leefomgeving. Het gaat om inrichtingsvraagstukken die spelen tussen nu en 2020, met een doorkijk naar 2030.
Tijdens het ochtendprogramma wordt onder meer gesproken over het ruimtelijk ontwikkelingsconcept van de Noordvleugel, de mainportregio en de samenwerking met Schiphol. Vervolgens gaan de leden in gesprek met vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties over het dilemma tussen ruimtelijke keuzes, natuur en landschap. Het middagprogramma bestaat uit een rondrit via de locatie Parkstad (Amsterdam) en de Haarlemmermeer naar Schiphol.

De volgende leden van de vaste Commissies Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Economische Zaken (EZ), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Verkeer en Waterstaat (VW) nemen deel aan het werkbezoek:

J.V.R.A. Dijsselbloem (ondervoorzitter VROM tevens lid VW, PvdA); B.J. van Bochove (VROM, CDA);
M.C. Haverkamp (VW, CDA);
J.M. Geluk (VROM, LNV en VW, VVD);
A. Duivesteijn (VROM, VW, PvdA);
A.J.W. Duyvendak (VROM, LNV, VW en EZ, GroenLinks); G.P. van As (VROM, VW, LPF);
C.G. van der Staaij (VW, SGP).

Griffier van de delegatie is mevrouw L. van Halen.



Tweede Kamer der Staten Generaal