VOLVO EK BLOKART 2004

Volvo EK Blokart op Terschelling

Terschelling, 7 oktober 2004 - Van vrijdag 8 t/m zondag 10 oktober 2004 wordt er op Terschelling gestreden om de Europese titel Blokarting tijdens het eerste Volvo EK Blokart.

De Blokart is een draagbare, wind aangedreven go-kart. De toenemende populariteit van Blokarting in Nederland heeft geleid tot het eerste Open EK Blokart in Nederland. Circa 60 deelnemers van over de gehele wereld strijden op het Terschellinger strand om de Europese titel. Er wordt gereden in twee gewichtcategorieën: tot 85 kilo en boven de 85 kilo.

Blokarting is in juni 2000 in Nieuw Zeeland gelanceerd en inmiddels heeft deze sport vaste voet aan de grond in Europa. Zowel Nederland als België kennen veel actieve blokarters. Het succesvolle Nederlands Kampioenschap in 2003 en het Belgische Open kampioenschap in 2004 krijgt zijn vervolg met het Volvo Blokart Europees Kampioenschap op Terschelling.

De organisatie van het Volvo Blokart Europees Kampioenschap 2004 is in handen van de Terschellinger Zeilwagen vereniging Brandaris op het eiland Terschelling.

Noot voor de redactie,