Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 8 OKTOBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 8 oktober is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

In Zwolle ging wethouder van Dooremolen een dagje zeilen met probleemjongeren. Voorwaarde was dat ze een jaar lang niet in aanraking waren geweest met de politie. In Amsterdam richtte reclameman Enrico Bartens de stichting MO op. Met projecten probeert hij Marokkaanse jongeren respect voor zichzelf en voor anderen bij te brengen. Niet belonen maar aanpakken is zijn devies.

Het vmbo kampt na verscheidene incidenten, met alles behalve een goed imago. Tijd voor een tegenoffensief. Woensdag vond de première plaats van de film See yourself , waarin leerlingen proberen te laten zien dat het vmbo méér te bieden heeft. WATNOU..?! was er ook bij en sprak met enkele hoofdrolspelers en staatssecretaris Rutte van onderwijs over een opwaardering van het negatieve imago.

Zainab el Touraihi is de eerste finaliste voor de grote nationale finale van de VN-jongerenraad. Na twee voorrondes gaat de strijd uiteindelijk tussen drie jongeren wie er namens Nederland naar de Algemene Vergadering van de VN in New York mag. Ze komt vertellen over haar campagne en wat de taken als nationaal vertegenwoordiger zijn.

De imam beantwoordt vragen over jongensbesnijdenis en andere geboorterituelen.

Tenslotte de UIT-agenda met Tarik Yousif en de column van de week met Arzu Kökeng

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!