Raad voor de Journalistiek

Hiermee vestigen wij uw aandacht op de volgende openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de NVJ, Johannes Vermeerstraat 22 te Amsterdam. Vrijdag 8 oktober 2004
13.30 uur
Klacht van eigenaren van een haarsalon betreffende een uitzending van het TROS-televisieprogramma 'Opgelicht'. Klagers stellen onder meer dat in de uitzending gereconstrueerde beelden zijn getoond, die niet op waarheid berusten. Bovendien is ten onrechte hun weerwoord niet uitgezonden en is zonder toestemming hun woonomgeving in beeld gebracht, aldus klagers.
14.15 uur
Klacht tegen S.D.C.S. Janssen (BN/De Stem) inzake verslaggeving van een strafzaak tegen klager. Volgens klager heeft Janssen conclusies geformuleerd die niet op feiten berusten. Klager meent dat sprake van onjuiste berichtgeving, waardoor hij in een verkeerd daglicht is gesteld.

15.00 uur
Klacht van R. van Kleef tegen Panorama met betrekking tot het verspreiden van 'Die Mannschaft Voodoo-pop' in het kader van de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland. Volgens klager heeft verweerder daarmee zijn lezers aangezet tot haat en aldus onzorgvuldig gehandeld.

In 2004 zijn verder zittingen gepland op 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld, volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.