Politie Friesland

Politieberichten van 07/10 (13.00 uur) t/m 08/10 (07.00 uur)

Fryslân 08-10-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Mildam: vrouw gewond bij aanrijding
Een 39-jarige inwoonster van Heerenveen is donderdag rond 12.10 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Schoterlandseweg. De vrouw reed in quad over de parallelweg en is vermoedelijk door de harde wind de macht over het stuur kwijt geraakt. Hierdoor reed ze tegen een boom en werd gelanceerd langs een verkeersbord. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft donderdag rond 14.00 uur in twee woningen aan de Robinsonstraat hennepplantages aangetroffen. In een van de woningen trof de politie 152 planten aan. In een schuurtje achter de woning bevonden zich nog eens 49 planten. De bewoner van dit pand, een 39-jarige man uit Leeuwarden is aangehouden. In de andere woning aan de Robinsonstraat trof de politie 101 planten aan. De bewoner van dit pand, een 33-jarige man uit Leeuwarden, was thuis en is aangehouden. Alle planten en attributen zijn vernietigd en afgevoerd door Fryslân Miljeu. Het energiebedrijf constateerde dat op beide adressen illegaal stroom werd afgetapt. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Twijzel: verkeerscontrole
De politie heeft donderdag tussen 08.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Van Limburg Stirumweg (Kollum), de Vierhuisterweg (Surhuisterveen) en de Tsjerkebuorren (Twijzel). In totaal werden 23 boetes uitgedeeld. Elf voor het niet dragen van de gordel, negen voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, een voor een verkeerd kenteken, een voor het voeren van mistlicht en een voor een kapotte hulpkoppeling.

Offingawier: bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser uit Balk is donderdag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Paviljoenwei. Een 30-jarige automobiliste uit Lyon (Frankrijk) reed op de Paviljonwei en wilde linksaf slaan de Fiifgeawei in. De vrouw nam de kruising als een rotonde vanwege de verhoging midden op de kruising. Zij reed stapvoets en ging er vanuit dat ze voorrang had. De bromfietser kwam op dat moment van rechts en wilde rechtdoor op de Fiifgeawei en botste tegen de auto. Hiebrij kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn voet en rug. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft donderdag rond20.50 uur aan de Keizerskroon een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 1065 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van dertien uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Een 24-jarige automobilist reed vrijdag rond 00.30 uur over de Schrans in de richting van de Verlengde Schrans.. Hier had hij een bocht niet kunnen halen, waardoor hij corrigeerde en vervolgens een parkeerhaven in reed waar een auto stond geparkeerd. Deze auto klapte door de botsing acht parkeervakken naar achter. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Ried: verdachte aangehouden
De politie heeft donderdag rond 00.35 uur aan de Hoofdstraat een 42-jarige auotmobilist uit Ried aangehouden. De man was er na een controle van de politie in Tzummarrum aan Mienskarleane vandoor gegaan. Hierna begon een achtervolging die eindigde in Ried. In Ried kon de politie de verdachte aanhouden. Op het politiebureau bleek de verdachte onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 505 ug/l. Ook bleek het rijbewijs van de bestuurder ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Terwispel: transportcontrole
De politie heeft donderdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur een transportcontrole gehouden. De controle vond plaats in samenwerking met regiopolitie Fryslân,Groningen en Drenthe, de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de douane. Er werd met name gecontroleerd op het vervoer van afval, gevaarlijke stoffen en koelautos. In totaal werden 147 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden 41 processen verbaal opgemaakt.

Milieuovertredingen:
Vier maal voor een verlopen CFK keuring voor koelinstallatie Drie maal ter zake het niet hebben van documenten voor het vervoer van afval
Twee maal voor onvolkomenheden bij het vervoer van gevaarlijke stoffen Een maal omdat er afval uit de laadbak stroomde en terechtkwam op straat
Zeven maal voor lichtere overtredingen voor het vervoer van afval Een maal nader onderzoek naar de bestemming van het afval

Overige overtredingen:
Een maal rijverbod in verband met te korte dagelijkse rusttijd Drie maal voor het niet kunnen tonen van tachograafschijven van de lopende werkweek
Een maal voor het verbreken van de verzegeling van de tachograaf Een maal voor het niet hebben van een chauffeursdiploma
Een maal in verband met te korte dagelijkse rusttijd
Een maal ter zake te korte dagelijkse rusttijd en fraude
Vier maal voor overschrijding van de maximale hoogte
Vier maal voor het niet kunnen tonen van de juiste documenten Twee maal voor verlopen APK
Acht maal voor het niet hebben van het Eurovignet
Drie maal voor overschrijding van de maximale lengte
Een maal voor niet goed vastzittende lading
Een maal voor een band die in onvoldoende staat verkeerde

Leeuwarden: verdachte aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 05.30 uur aan de Nieuwestad een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man liep over de Nieuwestad met een fiets die op slot stond. Toen een politieagent informeerde wat er met die fiets aan de hand was en vroeg of de man de fiets even weg wilde zetten, antwoordde de man dat de agent moest oprotten. De man vervolgde zijn weg. Even later pakte de politieagent beet om de man tot stoppen te manen waarbij de man ten val kwam. Toen de agent de man even losliet stond de man weer op en gaf de agent een vuistslag. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich heftig. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.