Poging verkrachting

Den Bosch - Op maandag 13 september 2004, rond 09.00 uur, heeft er een poging tot verkrachting plaatsgevonden van een 17-jarig meisje. Ze fietst op dat moment van haar huis in Rosmalen naar haar school (het Hervion College) aan de Hervensebaan in Den Bosch.

Poging verkrachting
Al in Rosmalen, in de Weidestraat, komt een man naast haar fietsen, die maar vragen blijft stellen. Hij lijkt zijn kans af te wachten, tot ze bij een rustige plek zijn gekomen. In Den Bosch, bij de Eerste Hervendreef, vraagt de man ineens of het meisje seks wil. Zij reageert geschokt, roept Hoepel op en fietst hard weg. Even later haalt de man het meisje in en als hij zon 10 meter voor haar is, zet hij zijn fiets dwars over het fietspad en haalt het meisje van haar fiets. Zij probeert hem nog te schoppen, maar dat lukt niet en de man gaat in het gras op haar liggen. Toen de man zijn broek wilde openmaken, kon het meisje hem een trap in zijn kruis geven en wegrennen. Zij vlucht de bosjes in en blijft daar wachten tot de man verdwenen is. Daarna pakt het meisje haar fiets en is naar school gegaan.

Dader
Blanke man; ongeveer 25 jaar; 1.85-1.90 meter lang; normaal postuur met brede schouders; kort zwart haar, bovenop stekels, achter- en zijkanten opgeschoren; zwarte wenkbrauwen; vermoedelijk bruine ogen; boven het rechteroog een litteken; grote oren met in één waarschijnlijk een klein oorringetje; grote neus; scheve tanden; een beetje een stoppelbaard en een kuiltje in zijn kin. Aan zijn beide handen droeg de man ringen, waaronder een gouden zegelring. Die maandag 13 september was hij gekleed in een rood T-shirt met een witte rand aan hals en mouwen en een witte opdruk (vermoedelijk het Nike teken). Verder droeg de man een diep donkerblauwe spijkerbroek en een horloge met een stalen band. De man sprak met een zachte g en komt waarschijnlijk wel uit Brabant, maar zijn slachtoffer was onbekend met het accent. De man droeg, ook al was het niet zo warm en ook nog vroeg in de ochtend, geen jas. Hij zei Karl, Karel of Carlos te heten. Dat kan het meisje zich niet goed meer herinneren. De man fietste op een donkergrijze, verroeste, herenfiets.

Slachtoffer
Het meisje heeft lang haar, dat ze los droeg en was die maandag gekleed in een zwart kort jack; een mintgroen T-shirt en een mintgroene lange broek.

Mogelijke getuigen
Het slachtoffer herinnert zich dat, toen zij in de bosjes zat, er een oudere vrouw met een klein hondje voorbij kwam lopen. Zij kan de dader nog gezien hebben. De poging tot verkrachting vond plaats op een doorgaans druk fietspad, maar het was inmiddels na 09.00 uur en dan zijn de meeste fietsers al op de plek van bestemming aangekomen; op hun werk of op school. Uiteraard zoekt de politie toch naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Gefietste route
Het meisje fietst in de Weidestraat in Rosmalen. Vanuit de Venstraat komt de dader achter haar fietsen en in de Tuinstraat komt de man naast haar. Aan het eind van de Tuinstraat slaan ze linksaf, de Empelseweg in. Ze passeren de kruising van de Azielaan met de Reitscheweg en gaan linksaf. In Den Bosch nemen ze tenslotte het fietspaadje links van de Tweede Hervendreef. Hier haalt de man het meisje van haar fiets. Na de poging tot verkrachting ging de man in de richting van het Hervion College en het Carolus Ziekenhuis aan de Hervensebaan in Den Bosch.

De politie vraagt

* Wie (her)kent de dader aan de hand van de compositiefoto en het gegeven signalement, mogelijk in combinatie met de specifieke kenmerken zoals o.a. het litteken boven zijn rechteroog, de scheve tanden en/of de verroeste herenfiets?

* Wie heeft de dader maandagochtend 13 september 2004 zien fietsen in de omgeving van de Venstraat in Rosmalen, alleen of samen met het slachtoffer?

* Wie is mogelijk ook door deze man lastiggevallen, maar heeft hier nog niet met de politie over gesproken?

Uw tip

Politieregio Brabant-Noord: 0800-61 03 (gratis) Vanaf maandag 11 oktober: 073-699 17 52