KLM

04/042

OPERATIONEEL VERSLAG VOOR DE MAAND AUGUSTUS 2004

AMSTELVEEN, 08 oktober, 2004 - De punctualiteit voor de maand augustus 2004 is onder druk komen te staan mede als gevolg van het zeer slechte zomerweer. Zware stormen met hevige regenval, storingen in het bagage-afhandelingssysteem en uitval van vliegtuigen, in het bijzonder bij KLM Cityhopper, hebben het resultaat in negatieve zin beïnvloed. Ondanks deze verstoringen is KLM er in geslaagd met betrekking tot de lange-afstandsvluchten in vergelijking met de directe concurrenten goed te presteren. Het aantal annuleringen is bovendien tot een minimum beperkt.

KLM staat met een aankomstpunctualiteit van bijna 82% en een vertrekpunctualiteit van boven de 71% op de lange-afstandsvluchten respectievelijk op een eerste en een tweede plaats in vergelijking tot de soortgelijke concurrenten in Europa. Van alle geplande lange-afstandsvluchten is 99,6% daadwerkelijk uitgevoerd hetgeen vergelijkbaar is met de directe concurrentie.

Van alle korte- en middellange afstandsvluchten is 80,5% op tijd gearriveerd en 76,6% op tijd vertrokken. Van alle geplande korte- en middellange afstandsvluchten is 99,2% daadwerkelijk uitgevoerd waarmee KLM de tweede plaats bezet ten opzichte van de directe concurrentie.

Het aantal wereldwijde (tijdelijke) vermissingen van bagage is met 0,38% gestegen naar 3,32%. Daarin moest KLM haar directe concurrenten voor laten gaan. Van deze tijdelijke vermissingen wordt 85% van de bagage binnen 48 uur alsnog aan de passagier aangeboden.