Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 oktober 2004

Aanrijding met letsel

Vrouw op bromscooter rijdt tegen stadsbus. Zwaargewond naar ziekenhuis

Enschede

Donderdagmiddag 7 oktober om ongeveer 14.50 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de Wooldriksweg - Haaksbergerstraat - Zuiderval in Enschede. Bleek dat een 65 jr. inwoonster van Enschede op haar scootmobiel vanaf de Wooldriksweg de busbaan langs de Haaksbergerstraat - Zuiderval was opgereden zonder daarbij voorrang te verlenen aan een stadsbus. Met o.a. ernstig hoofdletsel is de 65 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze op de intensive-care afdeling is opgenomen. (bps: 04-124569)

Fietsendieven aangehouden

Twee personen aangehouden die ieder met een gestolen fiets lopen

Enschede

Donderdagavond 7 oktober om ongeveer 22.35 uur wordt gemeld dat op de Walstraat in Enschede twee personen lopen met ieder een afgesloten fiets aan de hand. Een onderzoek wordt direct ingesteld maar de personen worden niet meer aangetroffen. Even later wordt doorgeven dat er op de Minkmaatstraat in Enschede ook twee personen lopen met ieder een fiets. Bij controle bleek het om dezelfde personen te gaan en deze twee, Enschedeers van 18 en 20 jaar, konden op de Laaresstraat worden aangehouden. Beiden zijn met de fietsen naar het bureau overgebracht, waar ze voor verder onderzoek zijn opgesloten. (bps: 04-124720)

Aanhoudingen bij diefstal en bedreiging

Twee personen stelen deurmatten en bedreigen een bewoner

Enschede

Vrijdagmorgen 8 oktober om ongeveer 05.00 uur betrapten bewoners van een woning aan de GJ van Heekstraat in Enschede twee personen die bezig waren hun deurmat weg te nemen. De beide jongens, Enschedeers van 19 en 21 jr., werden vast gehouden tot de politie kwam. Hierbij werd de 43 jr. bewoner door de 21 jr. met een dakpan, die ook gestolen bleek te zijn, bedreigd. De 43 jr. duwde hierop de 21 jr. van zich af waarbij deze laatste viel en ongelukkig met z'n hoofd tegen een stoeprand viel. Door een ambulance is de 21 jr. overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen in verband met een mogelijke hersenschudding. De 19 jr. is meegenomen naar het bureau waarbij hij in de politieauto reeds vertelde dat ze met z'n tweeën een viertal deurmatten en een dakpan hadden ontvreemd. De 19 jr. is aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-124772)

Beroving

Mevrouw moet onder bedreiging haar tas afgeven

Enschede

Donderdagmiddag 7 oktober om ongeveer 14.55 uur werd een 46 jr. Enschedese mevrouw, die over het voetpad van de Haaksbergerstraat liep ter hoogte van de Zuiderval, door een man op een fiets aangesproken. Zij stopt om hem te woord te staan en op dat moment zegt hij tegen haar dat ze haar tas af moet geven, waarbij hij haar bedreigd met de woorden dat hij haar anders in de buik zal streken. De 46 jr. geeft op dat moment haar handtas af en de man fiets weg nadat hij de tas in de fietstas van zijn fiets heeft gestopt en slaat een eindje verder rechtsaf de Veldkampstraat in. In de tas zat o.a. een portemonnee. Door de 46 jr. mevrouw wordt de man geschat op ongeveer 25 tot 30 jr., hij had blond achterover gekamd haar en droeg in zijn linker oorlel een zilverkleurige oorring. Als kleding had de man een zwarte heupjas en een blauwe spijkerbroek gedragen. De fiets was een oud model geweest, zwart van kleur met dubbele fietstassen, die bruin van kleur waren met streepjes. (bps: 04-124534)

Aanhouding na o.a poging brandstichting

Man aangehouden die gepoogd had brand te stichten, vernielingen had gepleegd en een mishandeling

Enschede

Donderdagavond 7oktober omstreeks 19.35 uur worden moeilijkheden gemeld bij een pension aan de Hengelosestraat in Enschede. Blijkt dat een van de bewoners, een 42 jr. Enschedeer, o.a. in het pension had gepoogd brand te stichten en buiten op straat aan twee auto's vernielingen had gepleegd. De man was geheel over de toeren met als vermoedelijke oorzaak overmatig drankgebruik in combinatie met de nodige pillen. In eerste instantie had hij gepoogd met een lap en een aansteker, een kamerdeur van een van zijn medebewoners in brand te steken. Toen deze kamerbewoner, een 39 jr. Enschedeer, dit ontdekte en uit had gemaakt liep hij naar buiten waar de 42 jr. stond met in zijn hand een stok en een kapotte fles. Hiermee werd de 39 jr. geslagen. Geconstateerd werd verder dat de 42 jr. bovendien twee geparkeerde auto's met de kapotte fles had bewerkt en beschadigd. De 42 jr. werd door de politiemensen in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar later op de avond in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-124668)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --