Ingezonden persbericht

Eerste officiële paal unieke tribune TT Circuit de grond in

ASSEN, 20041008 -- ASSEN - Vrijdagmiddag 13.45 uur was het dan zover, de eerste officiële paal werd geslagen ( geheid ) op het inmiddels afgegraven gedeelte waar voorheen het talud voor de "Finishtribune" stond op het TT Circuit van Assen. Niemand minder dan TT Bestuurslid Jaap Timmer had de eer om de eerste paal de grond in te heien. Onder een luidt applaus werd de klus zonder enige problemen geklaard en Jaap "Mister TT" Timmer genoot zichtbaar.


Een wereldprimeur voor het TT Circuit van Assen. De nieuwe "zwevende" tribune krijgt ruim 6.700 comfortabele kunststof kuipzitjes, sluit direct aan op zowel de Hoofdtribune en sluit via een oplopende golving aan op de Winterdijk-tribune, die tevens een meter wordt opgehoogd. De onderste rij van de nieuwe finish-tribune begint net als de hoofdtribune op vier meter hoogte, waardoor de racefans geen hekwerk meer in hun gezichtsveld hebben, en reikt op het hoogste punt tot vijftien meter hoogte, waardoor de toeschouwers een uniek panorama overzicht over het TT Circuit Assen zullen krijgen.

De bouwwerkzaamheden zullen de gehele winterperiode vergen, waarna de nieuwe finish-tribune nog vóór de jubilerende 75e Dutch TT op 25 juni 2005 in gebruik kan worden genomen.



Ingezonden persbericht