InBev

Persbericht

InBev benoemt Mark Winkelman als nieuwe onafhankelijke bestuurder

Brussel, 8 oktober 2004

InBev's Raad van Bestuur heeft het eervol ontslag vastgesteld van de heer Bernard Hanon als bestuurder. Zijn ontslag treedt in op 7 oktober 2004. De Raad heeft beslist om hem te vervangen door de heer Mark Winkelman, die het vacante mandaat van de heer Hanon zal bekleden. De definitieve benoeming van de heer Winkelman als bestuurder en de vaststelling van zijn onafhankelijkheid in de zin van artikel 524 van het Belgisch Wetboek van Vennootschappen, zullen voorgelegd worden aan de aandeelhouders tijdens de volgende algemene vergadering.

De heer Mark Winkelman werd geboren in 1946 en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij was lid van het Management Committee van Goldman Sachs & Co. van 1988 tot 1994, waar hij nu zetelt als Senior Director. Hij behaalde een diploma Economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en een MBA aan de Wharton School of the University of Pennsylvania waar hij als Trustee optreedt. Vooraleer hij in 1978 bij Goldman Sachs in dienst trad, werkte hij gedurende 4 jaren bij de Wereldbank als Senior Investment Officer

Pierre Jean Everaert, Voorzitter van de Raad van Bestuur, dankt Bernard in naam van de bestuurders: "Bernard speelde een vooraanstaande rol in alle acquisities die Interbrew de afgelopen 14 jaar deed. Hij stond volledig achter de strategie die bijdroeg tot het uitbouwen van het huidige InBev, de grootste brouwer ter wereld in termen van volume. De Raad van Bestuur en het management van InBev wensen hem een zeer verdiend pensioen toe."

Over InBev

InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 70.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde InBev een netto-omzet van ongeveer E9,3 miljard (2003 pro forma). Bezoek voor meer informatie onze website www.inbev.com.

Contactinformatie
Marianne Amssoms Patrick Verelst
Corporate Media Relations Director VP Investor Relations Tel: +32-16-31-57-69 Tel: +32-16-31-55-41
Fax: +32-16-31-59-69 Fax: +32-16-31-57-13
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


-----------------------


-----------------------


---- --