Politie Zaanstreek-waterland


Politie zoekt eigenaar fiets

De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van een blauwe mountainbike die in de nacht van 2 op 3 oktober bij de Koppiesbar in Assendelft werd gestolen. De dief werd gepakt, maar niemand deed aangifte van de diefstal. De politie verzoekt daarom de eigenaar zich alsnog te melden bij politiewijkteam Assendelft/ Westzaan aan de Dorpsstraat in Assendelft.

16:45 07-OKT-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldief gepakt

Medewerkers van een winkel hebben een man aangehouden die met een afleidingsmanoeuvre probeerde ongezien een mobiele telefoon mee te nemen. De 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats liet het apparaat uit een afgesloten vitrine halen om deze te bekijken. Vervolgens gaf hij de winkelmedewerker een paspoort met het verzoek deze te kopiëren. Terwijl de medewerker daarmee bezig was, nam de verdachte de benen. Hij werd door medewerkers overmeesterd en overgedragen aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

16:49 07-OKT-04
loc.: ZAANDAM, DE WATERING

Politie onderzoekt tasjesroof

De politie is op zoek naar een man die woensdagmiddag rond 17.00 uur een vrouw van haar tas beroofde. De 30-jarige Zaandamse stapte rond 16.55 uur op de Watering, ter hoogte van de Perim, uit bus 65. De vrouw stond met haar 13 maanden oude zoontje op de arm te wachten tot de bus zou wegrijden zodat ze kon oversteken. Toen voelde ze een ruk aan haar schouder en zag een breed gebouwde man van ongeveer 1.80 m wegrennen met de tas in de richting van de Noordwachter. De man droeg een donkere glimmende jas, spijkerbroek en een donkerkleurige baseballpet. De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

16:08 07-OKT-04
loc.: PURMEREND, PURMERWEG/ GORSLAAN

Politie zoekt getuigen aanrijding

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de kruising Purmerweg/ Gorslaan waarbij een bromfietser na een botsing met een scootmobiel is doorgereden. De politie zoekt nog getuigen. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur toen de bromfietser de 76-jarige bestuurster van de scootmobiel geen voorrang verleende waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer werd met botbreuken en verwondingen aan arm en hoofd overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Omstanders wisten te vertellen dat bij het ongeval een bromfietser betrokken was en dat deze was weggereden richting de wijk Purmer-Noord. Politiemensen vonden op de plek van het ongeval achtergebleven stukjes kunststof, aan de hand waarvan een bromfietshandelaar kon vertellen om welk type brommer het moest gaan. Onderzoek in de wijk Purmer-Noord leidde vervolgens naar een 17-jarige verdachte uit Purmerend. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Hij bleek geen bromfietscertificaat te hebben. De politie wil graag meer weten over de toedracht van het ongeval en het rijgedrag van de dader. Daarom worden getuigen verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Purmer via 0900-8844.


---- --