Digitale Gemeente Houten

Boliviaans jeugdcircus in Utrecht

zaterdag 25 september 2004 - Bron: Circus Jopie

Op 9 oktober komen tien jonge Boliviaanse artiesten van CIRCOmpa twee weken lang optreden en trainen in Nederland. Voordat ze Nederland aandoen, toeren ze met hun voorstelling door Duitsland en Denemarken. Zes jongens en vier meisjes uit een sloppenwijk in La Paz vormen samen de jeugdcircusgroep CIRCOmpa. Met de circustheatershow Jakhonta de sueños vertellen de artiesten hun levensverhaal aan leeftijdgenoten. In Nederland zal de voorstelling van CIRCOmpa te zien zijn op scholen in verschillende plaatsen, onder andere in Utrecht.

Met de voorstelling Jakhonta de sueños (Jakhonta is een typisch Boliviaans gerecht) betoveren de artiesten van CIRCOmpa het publiek met hun dromen over een betere en kleurrijke wereld. In een spektakel met jongleren, eenwielfietsen, balanceren en acrobatiek vertellen de artiesten het verhaal van een jonge schoenpoetser die liefde, vrijheid en zijn identiteit zoekt temidden van de grauwe werkelijkheid van de grote stad. Deze voorstelling wordt ook op Utrechtse scholen gespeeld.

De Nederlandse tournee van CIRCOmpa is georganiseerd door Circus For Development. In samenwerking met Circuswerkplaats Boost in Amsterdam is er naast het voorstellingsprogramma van CIRCOmpa een uitwisselingsprogramma gepland onder de naam VAN HOOG NAAR LAAG.

Dit is een internationale, artistieke jongerenuitwisseling tussen Bolivia en Nederland. Twee continenten, een wereld van verschil. Tien cursisten van jeugdcircussen in Nederland zullen samenwerken met de tien spelers van CIRCOmpa om circus- en theaterworkshops en optredens te verzorgen.

Hun gezamenlijke circusvoorstelling is te zien op:
wo 20 okt Circuswerkplaats Boost, Amsterdam
do 21 okt Tropentheater, Amsterdam
vrij 22 okt Circus Elleboog, Amsterdam
za 23 okt Jeugdcircus Kraaienest, Den Haag
zo 24 okt Circus Jopie, Utrecht

Deze Utrechtse voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdragen van het SISU (Stichting Internationale Solidariteit Utrecht).

Datum: 24 oktober 2004
Aanvang: 14.00 uur
Adres: Circus Jopie, Begijnekade 1A, Utrecht
Toegang: 3,50
Reserveren: via e-mail: info@circusjopie.nl of telefonisch: 030 - 2340810

meer informatie: info@circusfordevelopment.nl,
www.circusfordevelopment.nl, tel: 020-6127798

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).