Gemeente Best

27-09-2004
Project Handicapproof van start

Samen door één deur is Best!
Project Handicapproof van start
Op een prettige manier wonen en leven in Best, zonder al te vervelende obstakels. Wie wil dat niet? Om de leefbaarheid voor mensen met een lichamelijke beperking te vergroten start binnenkort het project "Samen door één deur is Best!". Het kan immers altijd beter.

Doel project
Het doel van dit project is in eerste instantie achterhalen welke specifieke wensen en behoeften er zijn bij mensen met een lichamelijke beperking. Deze gegevens worden gebruikt bij het opstellen van gemeentelijk beleid. Zowel jongeren, ouderen als ouders van kinderen met een beperking worden uitgenodigd om mee te praten over hoe Best beter kan. Dit betekent niet dat mensen met een andere beperking worden uitgesloten. Zij kunnen echter op een later stadium deelnemen.

Manifestatie
Op zaterdag 9 oktober a.s. vindt in het gemeentehuis de manifestatie "Samen door één deur is Best!" plaats. Deze manifestatie begint om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur. Iedereen is dan van harte welkom om mee te denken en mee te praten over hoe Best beter kan voor mensen met een beperking!

Initiatiefnemers
Het project is een gezamenlijk initiatief van het Gehandicapten Platform Best, Stichting Mobest, jongerencentrum Todo en de gemeente. Naar aanleiding van het symposium "Best, Toegang vrij?!" heeft de Provincie Noord-Brabant gevraagd of de gemeente Best als pilotgemeente wil optreden voor het project "Handicapproof en verder". Samen door één deur is Best! is hierop het antwoord. Best bijt samen met de gemeente Laarbeek het spits af.
Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de initiatiefnemers. Bij de gemeente zijn de contactpersonen:

· Ivonne van der Linden, afdeling Maatschappelijk Welzijn, telefoon: 360437;

· Rob van den Heuvel, afdeling Bouw- en Woningtoezicht/projectleider Integrale Toegankelijkheid, telefoon: 360 260.