Gemeente Houten



---

Kom naar het openingsfeest van de speeltuin

---

Muziek, ballonnen, slingers; de speeltuin in Houten gaat eindelijk open en daarom is het zaterdag 9 oktober feest. Met gratis toegang! Jij komt toch ook?

---

fotospeeltuinoverzichtglijbanen.jpg (1916 Kb)
Het feest begint 's morgens om 10.15 uur in het Oude Dorp. Daar vertrekt bij De Grund een drumband in optocht naar de speeltuin. Weet je al waar die is? Precies, aan de Keercamp, naast de kinderboerderij. Wandel gezellig vanaf het begin met het muziekkorps mee, of sluit onderweg aan.

Vanaf 10.45 uur kun je bij de ingang van de speeltuin een ballon afhalen om mee te doen aan de ballonnenwedstrijd. Om 11.20 uur gaan alle ballonnen de lucht in. Komt de jouwe het verst? Dan win je een fantastische prijs: een heel jaar gratis toegang tot de speeltuin!

Officiële opening

Om 11.10 uur, dus vlak voordat de ballonnen omhoog gaan, is het tijd voor de officiële opening van de speeltuin en de spectaculaire onthulling van de naam. Dit doen de kinderen die de naam hebben bedacht samen met wethouder Ton Strien.

Als iedereen dan weet hoe de speeltuin heet, gaan om 11.30 uur de hekken open en mogen jullie allemaal gratis naar binnen. Omdat het feest is, krijgt iedereen twee gratis consumptiebonnen.

's Middags treden in de speeltuin verschillende artiesten op (zie het Programma rechts op deze pagina). Laat je schminken, vraag of clown Oki-Doki een leuk ballonnenfiguur voor je maakt, luister naar de vrolijke accordeonmuziek of neem een kijkje in de bus van de landelijke organisatie voor speeltuinwerk NUSO.

Bij zo'n feestelijke opening hoort natuurlijk ook wat te snacken. Daarvoor kun je terecht bij de wagen van Jolidé. De opbrengst van de openingsdag schenkt het bedrijf aan de speeltuin.

Alles bij elkaar belooft het 9 oktober een geweldige dag te worden. Een dag die je eigenlijk niet mag missen, dus komt dat zien, allemaal!

Meer weten? Bel Martine Hettema van stichting Enter, de beheerder van de speeltuin, tel. (030) 634 17 57.

---