Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Eerste bijeenkomst voor longgetransplanteerden

09-08-2004
Eerste bijeenkomst voor longgetransplanteerden en hun partners op zaterdag 9 oktober 2004 Sinds enkele jaren zijn op de website www.longtransplantatie.nl diverse ervaringsverhalen te vinden van patiënten die wachten op een longtransplantatie of al een longtransplantatie hebben ondergaan. Daarnaast kunnen longpatiënten op http://groups.msn.com/ErvaringenmetLongtransplantatie ervaringen met elkaar uitwisselen. Binnenkort vindt nu ook een eerste bijeenkomst plaats voor patiënten die een longtransplantatie hebben ondergaan en hun eventuele partners.

Behoefte
Hans van de Vooren en Arian Visser ondergingen beiden begin 2004 een longtransplantatie. Tijdens contacten met medepatiënten merkten zij dat er veel behoefte is aan een bijeenkomst om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Daarom hebben zij het initiatief genomen om op zaterdag 9 oktober 2004 een eerste bijeenkomst te organiseren voor longgetransplanteerden. Zij en hun partners zijn kosteloos welkom in Wijk bij Duurstede waar een prachtige ruimte ter beschikking is gesteld door het bedrijf van Wout den Boggende. Wout is zelf ook getransplanteerd en kreeg in 2001 nieuwe longen.

Aanmelden
Inmiddels zijn er al 23 aanmeldingen voor de bijeenkomst, maar er kunnen nog mensen bij. Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden via www.longtransplantatie.nl/bijeenkomst. Daar kunnen longgetransplanteerden zich ook aanmelden.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl