Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2004 in Autotron
Rock Around the Jukebox swingt als vanouds

ROSMALEN - Op zoek naar die ene jukebox? Dat ene unieke model waar je al zo lang je zinnen op hebt gezet. Tien tegen één dat je zaterdag 9 of zondag 10 oktober in Autotron Rosmalen ten minste op het goede spoor wordt gezet tijdens hét jukeboxevenement in ons land: Rock Around the Jukebox 2004. Het is zelfs niet uitgesloten dat jouw hartenwens daar al staat te glimmen tussen ruim tweehonderd andere muziekmachines uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

Beursorganisator Ernst Aalders hoeft nog altijd niet veel moeite te doen om de beschikbare vierkante meters - en dat zijn er heel wat in het Expodome van Autotron - verhuurd te krijgen. Ook dit jaar meldden zich 275 handelaren uit Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Duitsland en uiteraard Groot-Brittannië in een vroeg stadium aan om zich te verzekeren van standruimte. Na een stormachtige groei van de belangstelling voor de nostalgische muziekmachine eind jaren negentig, is er nu weer sprake van enige 'afkoeling' van de markt. Ernst Aalders: 'De belangstelling blijft onveranderd groot voor alles wat met de jukebox te maken heeft. Wel zien we dat mensen die enkele jaren geleden gemakkelijk geld uitgaven voor een machine, nu wat langer doorsparen om een model te kopen dat helemaal naar de zin is of juist met wat beperkte financiële middelen op zoek gaan naar een goedkoper exemplaar.'

Liefhebbers met handige handjes kunnen natuurlijk ook altijd nog zelf een jukebox restaureren. Naast de tweehonderd speelklare exemplaren, worden zo'n honderd machines aangevoerd waaraan de doorgewinterde klusser zijn hart nog kan ophalen. Met behulp van de juiste serviceboeken (verkrijgbaar op Rock Around the Jukebox) en wijze raad van de enthousiaste leden van de Jukebox Fanaat kan zelfs van het grootste "wrak" weer iets heel moois worden gemaakt. Of het nu gaat om de restauratie van de kast, de oude buizenversterkers, de elektrische bedrading of de haperende motor, tijdens Rock Around the Jukebox is er zoveel kennis en kunde in Autotron aanwezig dat voor elk probleem een oplossing kan worden gevonden.

In het tweede weekend van oktober draait het overigens niet alleen om Wurlitzer, Seeburg, Ami of Rock-Ola. De happening is ook vermaard om het aanbod van andere attributen uit de jaren vijftig en zestig zoals: flipperkasten, eenarmige bandieten, koelkasten, benzinepompen, neons, email borden, radio's, televisies, ventilatoren, kleding, pindapotten, speelgoed, servicegoed, verlichting, posters, meubilair, grammofoonplaten enzovoort.

Naast al dit moois brengt ook het muziekaanbod veel bezoekers op de been. De organisatie heeft voor de komende happening een groot aantal artiesten en bands gecontracteerd, waaronder: Sandra Mooy & Of Course, Renée and the Alligators ,Riem de Wolff en Rene Shumann. Deze artiesten zullen op zowel zaterdag als zondag vele voetjes op de dansvloer krijgen.

Rock Around the Jukebox is zaterdag 9 en zondag 10 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro.

Autotron is gelegen aan de A50/A59 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer OV/Reisinfo 0900 9292.