Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 1 september 2004

Persbericht

Marco Borsato geeft concert voor jubilerend Alkmaar

Slotevenement van Alkmaar 750 jaar uniek spektakel!

Na een jaar van bruisen en feesten, zal het slotevenement van het jubilerende Alkmaar op 9 oktober 2004 bestaan uit een uniek concert van de uiterst populaire en Alkmaars meest bekende zanger Marco Borsato.

Dit bijzondere optreden is volgens Borsato een manier om iets terug te doen voor zijn 750-jarige stad. "Dit optreden is mijn cadeau aan jarig Alkmaar," vertelt de zanger. "Natuurlijk wil ik ook voor de stad waaraan ik mijn hart heb verpand iets terug doen. Nog steeds als ik in Alkmaar ben, klopt mijn hart sneller." Het was burgemeester Marie van Rossen die Marco Borsato benaderde met de vraag of hij iets voor de gemeente Alkmaar kon betekenen.

Het concert zal een omvang hebben die zijn weerga in Alkmaar niet kent. Maar liefst 42.000 Alkmaarders zullen in de gelegenheid zijn dit muziekspektakel aan de Drafbaan bij te wonen. Er is voor deze locatie gekozen omdat hier een maximum aantal inwoners op een veilige, verantwoorde manier van het optreden van de Alkmaarse zanger kan genieten.

Hoewel de zanger kosteloos zijn muzikale bijdrage levert, blijken de kosten om op de Drafbaan op een verantwoorde manier een dergelijk groots spektakel te laten plaatsvinden dusdanig hoog dat er een symbolische bijdrage van E 7,50 per kaartje van de bezoekers wordt verlangd. Wil de gemeente de Drafbaan concertrijp maken en de veiligheid van de bezoekers kunnen garanderen, is zij hiertoe genoodzaakt.

Informatie per brief

Voor het concert van Marco Borsato komen voor de Alkmaarders 42.000 kaarten beschikbaar. De gemeente informeert de Alkmaarders in de loop van volgende week per brief over de wijze waarop belangstellenden een kaartje voor het Borsato-concert kunnen bemachtigen.

Voor meer informatie Ben Wouters 072 - 548 8988

---- --