Gemeente Nieuwegein

Kinderboerderij tijdelijk gesloten

Van zaterdag 9 oktober tot en met zondag 17 oktober 2004 is de kinderboerderij Ijsselstee (Geinoord 12, in Park Oudegein) gesloten. De gemeente laat dan asbesthoudende beplating verwijderen. Dit betekent dat de bewoners van Nieuwegein in deze periode géén bezoek kunnen brengen aan de kinderboerderij.

Wat gaat er gebeuren?
Op diverse daken van Kinderboerderij IJsselstee liggen asbesthoudende Eternit golfplaten. De platen verkeren voor het merendeel nog in goede conditie, en leveren, zolang ze niet beschadigd zijn en er geen werkzaamheden aan verricht worden, géén gevaar op voor de gezondheid van gebruikers en omwonenden van het gebouw. De gemeente Nieuwegein wil echter de huidige gevel- en dakplaten in het kader van groot onderhoud vervangen en daarbij de verwijderde asbesthoudende beplating vervangen door nieuwe, volledig asbestvrije, golfplaten. Het uiterlijk van de gebouwen zal daarbij niet wijzigen.

Uitvoering
De verwijdering van de asbesthoudende golfplaten zal volledig plaatsvinden volgens de regels en voorwaarden die daarvoor gelden (het Asbestverwijderingsbesluit). Dat houdt onder meer in dat gemeente een aanvraag voor een sloopvergunning moet indienen. De vergunning is inmiddels verstrekt. De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Bejaco B.V. uit Benschop in combinatie met een gecertificeerd bedrijf, de firma Anton van Dijk Sloopwerken B.V. uit Woerden.

Meer informatie
In de Stadswinkel in het gemeentehuis is een folder verkrijgbaar met antwoorden op de meest gestelde vragen over asbest. De Stadswinkel is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag ook van 13.00 uur tot 20.00 uur. De tekst van deze folder is ook te vinden op de www.nieuwegein.nl, onder ´Inwoners´ - ´Bouwen, wonen en woonomgeving´ - ´Reiniging´ - ´Asbest´. De gemeente heeft omwonenden van de kinderboerderij ingelicht. Voor vragen kan eenieder contact opnemen met de heer J. van Hoeflaken van de gemeente, telefoonnummer 030-607 15 29.

Invoerdatum 10-9-2004